Nieuws

Samsung Galaxy S24 krijgt meer levendige kleuren na update

Samsung Galaxy S24 scherm
© Unsplash / Screen post
Niet iedereen is even blij met de kleurweergave van de Samsung Galaxy S24. Samsung komt met een update voor meer levendige kleuren.

De Samsung Galaxy S24-reeks is, zoals gewoonlijk, populair. Dat verwondert niet: met een hele hoop AI-functies en verbeterde hardware weet Samsung heel wat potentiële kopers te interesseren. Ook hier op de redactie viel het basistoestel goed in de smaak. Toch zijn er heel wat gebruikers die iets minder tevreden zijn, vooral over de kleurweergave van het toestel.

Op de smartphone kan je kiezen tussen verschillende kleurprofielen. Daarmee verander je de kleurenbalans, zodat beelden er koeler, warmer, grijzer of net levendiger uitzien. Vooral die laatste mogelijkheid spreekt gebruikers aan, aangezien de kleuren dan echt van het scherm lijken te spatten. Althans, dat moeten ze doen: gebruikers merken op de Galaxy S24 zo weinig van de levendige kleuren dat meesten denken dat het om een bug gaat.

Er zit echter geen bug in de software. Het profiel voor ‘Vivid’ of levendige kleuren is op de S24 helemaal niet zo levendig. Dat komt door een keuze die bij Samsung gemaakt werd: het merk koos ervoor om de telefoon meer natuurlijke kleuren weer te doen geven. Heel wat gebruikers klaagden al over die kleurweergave, die minder levendig is dan gedacht. Volgens Ice Universe nopen die klachten Samsung ertoe het ‘probleem’ op te lossen.

Oplossing in update

Dat zou gaan gebeuren in de volgende update. Daar zou het Zuid-Koreaanse merk een nieuwe slider in verwerken waarmee je de witbalans kan aanpassen. Die slider correspondeert met de levendigheid van de kleuren. Gebruikers willen vooral het kleurenprofiel van de Galaxy S23-reeks terug, en dat kan je met deze slider zelf handmatig instellen.

Verwacht wordt dat de slider in de veiligheidsupdate van februari zit. Die update werd reeds naar een aantal Galaxy-telefoons verstuurd, maar of de nieuwe functie erin zit is niet helemaal duidelijk. Eerder liet Samsung al weten dat het in toekomstige updates ook aan de camerakwaliteit van de toestellen zal werken. Met andere woorden: reden genoeg om up-to-date te blijven.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Ultra Software-updates kunnen Galaxy S24-camera blijven verbeteren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business