Nieuws

Software-updates kunnen Galaxy S24-camera blijven verbeteren

Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Thai Nguyen
De camera van de Samsung Galaxy S24 is niet perfect. Software-updates kunnen het toestel wel steeds dichter bij perfectie brengen.

De Samsung Galaxy S24 is op meerdere vlakken een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Dat wil echter niet zeggen dat Samsungs laatste vlaggenschiptelefoon helemaal perfect is. Heel wat gebruikers melden, net zoals bij de Galaxy S23 ook het geval was, problemen met de camera van hun toestel. Gelukkig voor de gebruikers kan Samsung de problemen oplossen met een software-update.

Sommige gebruikers zijn niet helemaal tevreden met hun Samsung Galaxy S24. Vooral de hoofdcamera lijkt gebruikers zorgen te baren: meerdere mensen zeggen dat foto’s er troebel of wazig uitzien. Hun foto’s bevatten helemaal niet zoveel details als gehoopt. Op het Samsung-forum werden al enkele discussies over de camera’s gestart. Uiteindelijk mengde ook een moderator, toevallig verantwoordelijk voor de camera’s van het toestel, zich in het gesprek.

Meer levensechte foto’s

De moderator zegt dat de Galaxy S24 meer levensechte foto’s wil trekken dan voorgangers, maar dat er geen grote veranderingen gemaakt werden. Ten opzichte van de S23 moeten de kleuren iets echter lijken, zoals je ze zonder camera zou zijn. Bovendien werd ingezet op het driedimensionaal diepte-effect van foto’s: dat is op de S24 nadrukkelijker aanwezig dan op andere telefoons. De moderator raadt verder aan om de ‘Optimal Shooting’-functie, die te vinden is in de camerainstellingen, in te schakelen.

Afgaande op wat gebruikers op het internet melden, zit er inderdaad iets niet helemaal snor bij de Galaxy S24-camera. Heel wat gebruikers maken melding van ruis- of bandeffecten wanneer ze foto’s trekken bij weinig licht. Te veel licht zou dan weer kunnen resulteren in overbelichting van de foto.

Die problemen kunnen echter opgelost worden. Een team bij Samsung analyseert voortdurend foto’s. Zij proberen ervoor te zorgen dat die er steeds goed uitzien. Zit er een onevenwicht in de kleurvoorstelling op een afbeelding? Dan zal het team bij Samsung proberen achterhalen hoe dat komt. Indien het probleem erg genoeg wordt geacht, wordt het daarna bij- of weggewerkt. Gebruikers hebben bovendien de mogelijkheid om zelf foto’s ter analyse door te sturen. Dat kan via het Send Error-menu in de Samsung Members-app.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S25 Ultra Camerakwaliteit in Android-apps kan binnenkort verbeterd worden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business