Nieuws

Storing op servers zorgt voor ochtend zonder Snapchat

Snap
© iStock / stockcam
Wie vanochtend tussen 9 en 11 uur Snapchat probeerde te openen, kon geen berichten versturen. Problemen bij Snapchat zorgden ervoor dat de dienst twee uur lang uit de lucht ging.

Heel wat gebruikers trokken maandag naar X en Reddit om hun beklag te doen over de instantmessagingapp. Gebruikers slaagden er nog wel in om de app te openen en sommige berichten, die al ingeladen waren, te bekijken. Wie zelf berichten probeerde ophalen of er probeerde te versturen botste op een njet van de applicatie. Nadat berichten een poos op ‘Verzenden’ bleven staan, kwam Snapchat met het bericht dat de verzending mislukte.

Op het supportaccount van de berichtendienst op X blijft het voorlopig stil. Heel wat gebruikers vermelden het account met de melding dat de berichtendienst platligt of om te vertellen dat hun vriendenlijst plots leeg was. Steevast kregen ze een standaardantwoord met de vraag om het supportaccount te volgen. Op die manier kunnen medewerkers een privégesprek opstarten met de gebruikers en zo het probleem oplossen.

Dat zal in dit geval niet veel uitgehaald hebben: de servers van Snapchat lagen namelijk plat. Daardoor konden gebruikers zelf bar weinig ondernemen om toch Snapchat-berichten te kunnen sturen. Het probleem is inmiddels opgelost, maar de oorzaak is nog steeds niet gekend. Snapchat communiceerde dan ook nog niets over de storing.

Uitgelicht artikel Snapchat Plus Snapchat ontslaat een tiende van zijn personeel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business