Nieuws

Snapchat ontslaat een tiende van zijn personeel 

Snapchat Plus
© iStock
Bij Snapchat moet 10 procent van het personeel vertrekken. Dat blijkt uit een aanvraag bij de SEC en werd ook bevestigd door een woordvoerder van moederbedrijf Snap.

Het socialmediabedrijf rapporteert dat het afscheid moet nemen van zo’n 540 werknemers. Aan het einde van het derde kwartaal van 2023 had Snap namelijk 5.367 mensen in dienst. Het bedrijf zegt dat de ontslagen noodzakelijk zijn om “de business zo goed mogelijk te positioneren en de grootste prioriteiten te realiseren”. Daarnaast zou het Snap toelaten om “gestaag te blijven investeren in de toekomst”. Verder zou de herstructurering “de hiërarchie moeten verminderen en persoonlijke samenwerking moeten verbeteren”, luidt het in een reactie aan Engadget.

Neemt Snapchat vlucht vooruit?

In zijn aangifte zegt Snap alvast dat het ontslagvergoedingen zal uitkeren aan de getroffen werknemers. Meer details zijn er daarover niet. De ontslagen vallen een dag voordat Snap zijn resultaten voor het vierde kwartaal van 2023 bekendmaakt. Volgens Variety deed Snap het in het derde kwartaal van vorig jaar uitstekend, waardoor de ontslagen toch wat verrassend zijn.

Mogelijk neemt Snap die beslissing nu omdat de kwartaalresultaten wellicht ook wat lager liggen. Vallen de resultaten toch mee, dan kan het een strategische beslissing zijn om bij toekomstige groei niet te moeten snoeien in het personeelsbestand. Dan is dat nu eenmaal moeilijker te verantwoorden.

In november van vorig jaar moesten bij Snapchat al 20 productmanagers vertrekken. En in 2022 vielen er maar liefst 1.300 ontslagen als onderdeel van een grootse herstructurering.

Uitgelicht artikel Snap Snapchat werkt aan Friends & Family-abonnement

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business