Nieuws

Instagram stopt met aanbevelen politieke content

instagram
© iStock / stockcam
Instagram stopt met het aanbevelen van politieke content. De maatregel geldt ook voor zusterplatform Threads.

Instagram benadrukt dat de maatregel enkel geldt voor politieke accounts die niet gevolgd worden. “Als je besluit accounts te volgen die politieke inhoud plaatsen, willen we niet tussen jou en hun berichten komen”, klinkt het. Maar, zegt het socialemediaplatform: we gaan weldra geen politieke content meer aanbevelen van accounts die je niet volgt. Ook plaatst het platform de Instagram- en Threads-accounts van deze personen of organisaties niet tussen je ‘voorgestelde gebruikers’.

Wat de politieke content betreft zegt Instagram dat het gaat om content over wetten, verkiezingen en sociale onderwerpen. Die content wordt voortaan dus niet meer aanbevolen, tenzij je daarvoor kiest. Het platform introduceert namelijk een optie om zulke berichten alsnog te laten aanbevelen. Later komt de instelling ook naar Facebook, klinkt het in de aankondiging. Dat geldt dus ook voor de filter op aanbevolen politieke berichten.

Uitgelicht artikel Instagram Instagram krijgt nieuwe tools tegen botaccounts en spam

Professionele accounts

Accounteigenaren die politieke content plaatsen kunnen de zichtbaarheid van hun berichten inzien via het ‘Account Status’-tabblad. Via dit tabblad kunnen ze zulke berichten verwijderen, waarna hun content weer kan worden aanbevolen. Ook kunnen ze Instagram vragen de beslissing te herzien. Als dat geen soelaas biedt, is de enige oplossing een tijdje geen politieke content plaatsen. Over de exacte duur daarvan, wordt echter niet gesproken.

Op het moment van schrijven zou Instagram nog steeds politieke berichten aanbevelen. Instagram-topman Adam Mosseri laat weten dat het algoritme ergens de “komende weken” wordt aangepast. De optie om alsnog politieke content aanbevolen te krijgen, moet daarna verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business