Nieuws

Instagram krijgt nieuwe tools tegen botaccounts en spam

Instagram
© Unsplash / Brett Jordan
Meta maakt het een stuk makkelijker om komaf te maken met botaccounts. Instagram krijgt een nieuwe reeks tools waarmee je meer controle krijgt over de hoeveelheid spam en botaccounts in je feed.

Bij Meta hebben ze het spamdetectiesysteem voor Instagram flink verbeterd. Het geüpdatete moderatiesysteem controleert zowel reacties, tags, wie je story bekijkt en je volgers op spam- en botaccounts. Zo’n accounts worden automatisch gemarkeerd en Instagram-gebruikers krijgen de mogelijkheid om ze te verwijderen en te verbergen.

Spamvolgers en botaccounts

Zo zullen nieuwe volgers in twee categorieën ingedeeld worden: accounts van echte gebruikers zullen meteen aan je volgersaantal toegevoegd worden, maar dat is niet het geval voor valse accounts. Daarvoor krijgt Instagram een aparte spaminbox. Staat er iets ten onrechte als spam aangeduid? Dan kan je het account goedkeuren. Anders kan je ervoor kiezen om ze allemaal tegelijkertijd te verwijderen, iets wat na dertig dagen sowieso gebeurt.

Word je getagd in een post door één of ander spamaccount? Dan hoef je die post niet meer handmatig te verbergen: dat gebeurt nu automatisch. Ook daar krijgen gebruikers wel de mogelijkheid om tags toe te staan, zodat ze alsnog op het profiel verschijnen. Ook de mogelijkheid om de verzoeken in bulk te verwijderen werd ingebakken.

Behalve spam- en botaccounts treedt Instagram ook op tegen andere zaken die tegen de richtlijnen indruisen. Gebruikers die iets proberen plaatsen dat tegen de Instagram-regels is, zullen daar meteen een in-app melding van zien verschijnen.

Uitgelicht artikel instagram Instagram speelt audio van oude video’s kwijt

Binnenkort zal Instagram ook bepaalde Story-views verbergen. Gemarkeerde accounts zullen daardoor niet meer opduiken tussen de lijst van kijkers. Met die functie wordt wel nog geëxperimenteerd, waardoor ze nog niet beschikbaar is. Vast staat in ieder geval dat Instagram ervoor wil zorgen dat gebruikers minder snel in aanraking komen met scams, of zich in ieder geval beter bewust zijn van de mogelijke gevaren.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies worden komende weken uitgerold naar alle Instagram-apps, zowel voor Android als iOS. Het kan dus nog even duren voor je de functies op je telefoon ziet verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business