Nieuws

Google Workspace wordt 20 tot 25 procent duurder

digitale handtekening
© Google
Bestaande Google Workspace-klanten krijgen binnenkort een afrekening die 20 tot 25 procent hoger ligt dan voorheen.

Onaangenaam nieuws voor bedrijven die Google Workspace gebruiken: Google verhoogt vanaf deze week de prijzen voor bestaande klanten. De nieuwe tarieven werden in maart 2023 aangekondigd. Nieuwe klanten tekenen al een tijdje in op de verhoogde tarieven, maar vanaf deze week gaan ze ook in voor bestaande klanten.

Concreet verhoogt Google de prijzen met 20 tot 25 procent, afhankelijk van het type abonnement. Zo stijgt de prijs van het Business Starter-abonnement van 5,20 euro per maand naar 6,90 per maand. Voor een jaarabonnement betalen bedrijven 5,75 euro per maand per gebruiker. Het Business Standard-abonnement volgt de stijging en gaat van 10,40 euro naar 13,80 euro per maand. Wie meteen een verbintenis aangaat voor 12 maanden, betaalt daar elke maand 11,50 euro voor. Het meest uigebreide Business Plus-abonnement gaat van 15,60 euro naar 20,70 euro per maand, of 17,27 euro per maand voor het jaarabonnement. Let wel: de genoemde prijzen zijn steeds exclusief btw.

Naast de Business-plannen voert Google ook prijsverhogingen door in de Enterprise-abonnementen. Hoeveel bedrijven hier meer betalen, verschilt per bedrijf. De prijsstijging daar is afhankelijk van welke diensten Google levert en van het aantal werknemers dat aan het abonnement hangt.

AI-functies

Google deelt niet mee waarom het de abonnementen in prijs verhoogt. Sinds een jaar zijn er echter heel wat bijkomende functies naar Google Workspace gekomen, waaronder heel wat AI-toepassingen. Toepassing zoals Duet AI – dat binnenkort als Gemini door het leven zal gaan – vereisen heel wat rekenkracht. Wellicht moeten de verhoogde abonnementsprijzen die kosten helpen dragen, zodat Google Cloud in 2024 opnieuw een winstgevend jaar tegemoet kan gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business