Nieuws

Samsung-update laat je foto’s trekken, maar dan ondersteboven

Galaxy S25
© iStock / valio84sl
Met een nieuwe update zorgt Samsung ervoor dat je ondersteboven foto's kan trekken zonder dat je op je kop moet gaan staan.

De Samsung Galaxy S24-toestellen zijn ondertussen bijna een maand te krijgen. Ondertussen blijft Samsung updates uitsturen om de toestellen te verbeteren. Vooral op vlak van kleurweergave en camerakwaliteit voegt het Zuid-Koreaanse merk nog verbeteringen toe. Ook nu krijgt de camera van de Samsung Galaxy S24 een wel heel specifieke update.

Deze keer gaat het om een update voor de Galaxy Enhance-X-app. De app is beschikbaar in de Galaxy Store en kan geïnstalleerd worden op de premiumtoestellen van het merk. Met Enhance-X is het mogelijk om afbeeldingen te bewerken en je fotografieskills tot het volgende niveau te tillen. Met de nieuwe update brengt Samsung een veelgegeven tip in de praktijk. Smartphonefotografen raden namelijk aan om het toestel ondersteboven te houden wanneer je mensen fotografeert. Dat zou resulteren in een beter beeld dat er heel wat aantrekkelijker uitziet.

Camera shift

Met een nieuwe “camera shift”-functie brengt Samsung die praktijk naar de Enhance-X-app. Alleen: je hoeft er je telefoon helemaal niet ondersteboven voor te houden. De camera shift-functie kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof je de camera ondersteboven hield wanneer dat niet het geval was. Daarvoor wordt het beeld net iets anders vervormd dan gewoonlijk.

Samsung geeft gebruikers ook meer fijnmazige controle met de nieuwe functie. Zo zal je de “hoogte” van de camera op drie niveaus kunnen instellen: laag, in het midden of hoog. Samsung vertelt erbij dat een ‘lage’ camera de benen langer doet lijken en het hoofd kleiner maakt. Een ‘hogere’ camera zorgt er dan weer voor dat de romp langer wordt en dat je er “jonger” uitziet.

Tot slot kan je ook de hellingsgraad van de camera aanpassen. Dat kan in tien verschillende niveau’s en kan, net zoals de hoogte-instelling, er op een subtiele manier voor zorgen dat foto’s er beter uitzien.

Ook voor oudere telefoons

Momenteel zijn deze nieuwe functies enkel beschikbaar voor Samsung Galaxy S24-toestellen. Samsung laat echter weten dat ook de Galaxy Tab S8 en nieuwere modellen de functie krijgen. Hetzelfde geldt voor de Galaxy M33, M53, A33, A53, Z Flip 3, Z Fold 3, S21 FE en de volledige S21-reeks. Al die telefoons én hun nieuwere varianten krijgen binnenkort toegang tot de nieuwe camerafuncties via de Galaxy Enhance-X-app.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Ultra Software-updates kunnen Galaxy S24-camera blijven verbeteren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business