Nieuws

Googles Nest Aware-abonnementen per direct duurder

Google Nest Cam batterij
© Nest
Google verhoogt per direct de tarieven van zijn Nest Aware-abonnementen. Op jaarbasis stijgen de prijzen met 20 procent. Bestaande klanten krijgen vanaf 25 maart 2024 te maken met de tarieven.

Klanten die nu een Nest Aware-abonnement afsluiten, krijgen dus direct te maken met de nieuwe tarieven. Op jaarbasis kost het Nest Aware-abonnement voortaan 60 euro (nu 50 euro) en Nest Aware Plus is eveneens 20% duurder geworden en kost nu 120 euro (voordien 100 euro). Bestaande klanten worden 30 dagen voor de prijsstijging door Google op de hoogte gebracht. Kortom: je ontvangt een e-mail als je met de nieuwe tarieven te maken krijgt.

Met de nieuwe tarieven zegt Google “in te spelen op veranderingen binnen de markt, zoals inflatie en lokale belastingupdates”, zo klinkt het op een supportpagina. Op extra functies hoeven gebruikers – op dit moment – niet te rekenen. Zo blijft de bewaartermijn van beelden gelijk aan de huidige voorwaarden:

  • Nest Aware: 30 dagen voor alle Nest-camera’s in huis.
  • Nest Aware Plus: 60 dagen voor alle Nest-camera’s in huis, plus 10 dagen aan continue video-opnamen.

Bestaande abonnees zien hun tarieven op of na 25 maart 2024 stijgen. Wanneer de nieuwe prijzen voor jou gelden, is afhankelijk van je lopende facturatieperiode.

Alles-in-een Google One

Intussen lijkt Google ook werk te maken van een Google One-abonnement mét Nest Aware. De eerste aanwijzingen daarvoor werden in oktober ontdekt in de Home-app. Ditmaal weet 9to5Google weer wat extra details te noemen over het abonnement. Zo zou het nieuwe alles-in-een-abonnement standaard de basisversie van Nest Aware bevatten. De Plus-variant zal als add-on op het One-abonnement toegevoegd kunnen worden.

Onzeker is nog wel aan welk abonnement Google de Nest Aware-extra’s wil toevoegen. Het One AI-abonnement is door zijn prijs de meest logische kandidaat. De tijd zal moeten uitwijzen welke richting de zoekgigant exact uit wil met zijn abonnementen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business