Nieuws

Lenovo toont transparante laptop tijdens het MWC

Lenovo transparante laptop
© Evan Blass
Lenovo toont tijdens het Mobile World Congress (MWC) een transparante laptop. Dat bevestigde tipster Evan Blass donderdag via X.

Transparantie lijkt een hot topic te zijn voor de belangrijkste elektronicabeurzen van 2024. Tijdens de CES in Las Vegas kwamen zowel LG als Samsung op de proppen met transparante televisies. Lenovo trekt deze lijn tijdens het MWC door naar een concept voor een transparante laptop. Het scherm is transparant, maar er is nog altijd een niet-doorzichtig gedeelte voor het toetsenbord en de benodigde hardware.

Blass benadrukt dat het om een prototype gaat. Lenovo wil het publiek laten kennismaken met de techniek. Als het concept aanslaat, zou het later daadwerkelijk een laptop met een transparant scherm kunnen uitbrengen. Echter, zo ver is het nog niet.

Onduidelijk is welke techniek Lenovo gebruikt voor zijn transparante laptop. LG’s transparante tv zal gebruikmaken van oledschermen, terwijl Samsung juist vol inzet op miniLED. Op de beelden zien we alvast een scherm zonder randen. Of dit scherm toevallig ook een contrastlaag bevat, waarmee je het contrast kan verbeteren, is eveneens onduidelijk. Die techniek hebben we voor het eerst gezien op LG’s transparante oled-tv.

Aanraaktoetsenbord

Vast staat dat de conceptlaptop een aanraakscherm meekrijgt en deel uitmaakt van Lenovo’s ThinkBook-reeks. Verder lijkt het apparaat op Windows 11 te draaien. Hecht daar echter niet al te veel waarde aan: bij een introductie in 2025 zou hij ook prima op Windows 12 kunnen draaien.

Momenteel is het sowieso niet zeker dat de laptop in de winkelschappen komt te liggen. Beurzen zoals het MWC staan bomvol nieuwe, exotische technieken – veel van deze technieken halen echter de eindstreep niet. Vorig jaar presenteerde het merk bijvoorbeeld een laptop met een oprolbaar scherm. Indrukwekkend, maar ook nog lang niet klaar voor het brede publiek.

laptoplenovomwc 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen