Nieuws

Volkswagen lanceert nieuwste ID.7-model met bereik van 700 km

Volkswagen ID.7 Tourer
© Volkswagen
De Volkswagen ID.7 Tourer is dinsdag uitgebracht en moet een fors groter bereik mogelijk maken dan de eerste ID.7. Volkswagen heeft de prijzen van de ID.7 Tourer nog niet bekendgemaakt.

Met de ID.7 Tourer richt Volkswagen zich op de huidige klanten van een Volkswagen Passat. Klanten die wellicht overwegen om op een EV over te stappen, maar niet overtuigd zijn door het WLTP-bereik van voorgaande ID-modellen. Bereik hoeft alvast geen zorgenkindje te zijn met de ID.7 Tourer, belooft VW: de EV moet een bereik halen van 685 kilometer – uiteraard volgens de WLTP-normering.

Daarvoor moet je wel de ID.7 Tourer Pro S aanschaffen, die is uitgerust met een 86 kWh-accu. De basisversie van de Tourer heeft een batterijcapaciteit van 77 kWh. Daarvoor wil Volkswagen echter geen exacte bereikcijfers noemen: die laat men op zich wachten tot de EV bij de dealer staat. Momenteel is de 685 kilometer van de Pro S-versie ook nog een schatting, aldus de Duitse automaker: er moet nog een officiële WLTP-test plaatsvinden.

Cijfers die al wel vaststaan, zijn de laadsnelheden. Volkswagen meldt dat de Pro S-versie laadsnelheden haalt tot 200 kW, terwijl de ID.7 Tourer Pro op 175 kW blijft steken. Of je deze snelheden haalt, hangt uiteraard ook af van de laadpaal. Met de 200 kW laadsnelheid van de Pro S zou de accu in ongeveer 30 minuten van 0 naar 80 procent kunnen laden, vervolgt Volkswagen.

Uitgelicht artikel Volkswagen ID.4 Volkswagen EV’s kunnen na update gebruikt worden als thuisaccu

Kofferbakruimte van een Passat

Dat de ID.7 Tourer een elektrische evenknie is van de Passat blijkt ook wel uit het laadvermogen. In de kofferbak dan, in ieder geval. Standaard biedt de kofferbak 545 liter laadruimte. Zet je de banken iets overeind, dan stijgt de inhoud tot 605 liter. Leg je de banken plat, dan kun je bijna je hele slaapkamer in de auto leggen: de laadcapaciteit stijgt dan naar 1.714 liter, met een lengte van bijna twee meter.

Op andere vlakken is de Volkswagen ID.7 Tourer nagenoeg gelijk aan de reguliere ID.7, inclusief het 15-inch-infotainmentscherm en het motorvermogen van 286 pk.

Eind februari beschikbaar

Vanaf eind februari kun je de ID.7 Tourer bestellen bij de dealer. Prijzen zijn nog niet beschikbaar, maar die worden nog voor het einde van de maand bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business