Nieuws

WhatsApp laat je voortaan razendsnel je favoriete contacten bellen

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp werkt aan een gewijzigd gesprekstabblad waarmee je razendsnel je favoriete contacten kan bereiken. Je zal die ‘favoriete contacten’ ook zelf kunnen instellen.

WhatsApp test met enige regelmaat handige nieuwe functies. Eerder deze week kwam bijvoorbeeld naar buiten dat het Status-tabblad meer in de kijker gezet gaat worden. Ook kwam de chatdienst op 7 februari naar buiten met meer informatie over de maatregelen die het treft voor de Europese DMA. Ditmaal maakt de chatdienst werk van zijn gesprekstabblad. Daarin moet het makkelijker zijn om je favoriete contacten te bellen, meldt WaBetaInfo. Volgens de publicatie wordt de optie getest om de contacten vast te pinnen bovenaan de pagina.

Referenties voor deze test vond de publicatie in bètaversie 2.24.5.5 van WhatsApp voor Android. De functie laat je toe om je favoriete contacten vast te pinnen op de gesprekspagina. Vervolgens hoef je enkel nog op het contact te klikken om het gesprek te starten.

Momenteel wordt de ‘favoriete contacten’-functie nog intern getest. Bètagebruikers zien de functie dan ook nog niet verschijnen. We verwachten dat WhatsApp de functie op korte termijn lanceert in het bètakanaal. Het duurt dan nog minstens enkele weken voordat gebruikers buiten de stable-versie ervan kunnen genieten.

Onbekende bellers muten

Intussen wordt gewerkt aan de mogelijkheid om onbekende bellers te muten op de desktopversie van WhatsApp. Het is nu al mogelijk om onbekende bellers te muten op Android en iOS. Daarvoor kan je terecht in het instellingenmenu, onder Privacy en Gesprekken. Als je daar de functie “Houd onbekende bellers stil” inschakelt, zullen telefoontjes van onbekende bellers niet doorkomen.

Net zoals bij de functie voor favoriete contacten geldt hier: het kan een tijdje duren voordat je de optie ziet verschijnen. De chatdienst test functies meestal uitgebreid voordat ze iets uitrolt naar een breed publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business