Nieuws

PlayStation ondersteunt inloggen met passkeys 

inloggen met passkeys
© Sony
Sony Interactive Entertainment (SIE) laat je inloggen op je PlayStation-account met passkeys. Dat gebeurt dan met je vingerafdruk, gezichtsscan of pincode, vanop je smartphone.

Tegenwoordig hebben we allemaal meer wachtwoorden dan we menselijk gezien kunnen onthouden. Passkeys zijn op dat vlak een zegen: ze maken traditionele logins overbodig én zijn ook nog eens een stuk veiliger. Ze maken namelijk gebruik van de biometrische gegevens van de gebruiker, die een pak moeilijker te kraken zijn dan een traditioneel wachtwoord. Via desktop kunnen gebruikers hun PlayStation-account ook linken aan dat van wachtwoordmanagers als 1Password, die dan op hun beurt passkey-ondersteuning bieden.

Bij Sony Interactive Entertainment hebben ze een hele webpagina gewijd aan de ondersteuning voor passkeys. Daar worden de voordelen uiteengezet, zoals het feit dat gebruikersaccounts dan minder kwetsbaar zijn. Passkeys kunnen immers niet hergebruikt of doorgegeven worden. Het maakt ze ook immuun voor phishing of andere beveiligingsbreuken waarbij logingegevens op straat zouden komen te liggen.

Inloggen met Passkeys bij PlayStation

Om een passkey in te stellen voor je PlayStation-account ga je naar Beveiliging en Accountbeheer. Daar kan je de optie aanvinken, waarna je een aantal instructies moet volgen. Sony waarschuwt wel dat bepaalde beveiligingssleutels voor hardware zo nu en dan problemen zouden kunnen geven. Daarom is het de betere optie om jezelf toegang te verschaffen via gesynchroniseerde passkeys op je smartphone.

Daarnaast is het ook niet aangeraden om op Android een pincode in te stellen als passkey, klinkt het. In de plaats daarvan raadt Sony Google Password Manager, 1Password, Dashlane en iCloud Keychain aan als provider van passkeys. Van zodra je passkeys geactiveerd hebt, krijg je die loginmethode te zien op je PlayStation 4 of PlayStation 5.

Uitgelicht artikel Passkeys bij Google Google Pixel-eigenaren krijgen hulp bij instellen passkeys

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business