Nieuws

Volkswagen werkt aan terugkeer Scirocco in elektrische vorm

Volkswagen Scirocco
© Giel Jacques
Volkswagen onderzoekt de mogelijkheid om de Scirocco terug te brengen in zijn assortiment. Mocht het project doorgang vinden, dan zou de Scirocco in 2028 als EV kunnen opduiken.

Voor de eerste Volkswagen Scirocco moeten we terugblikken naar de vorige eeuw, specifiek het jaar 1974. Toen kwam de eerste versie op de markt. In 2008 introduceerde Volkswagen een nieuwe Scirocco, en daar leek het ook bij te blijven: na de derde generatie blies VW de Scirocco-kaars uit. Jaren later bekijkt het Duitse merk de opties om de sportieve coupé nieuw leven in te blazen, meldt het Britse Autocar, die de informatie verkreeg van een ‘hooggeplaatste insider’.

Het lijkt nog allerminst zeker dat Volkswagen de Scirocco opnieuw in zijn assortiment zal opnemen. Er wordt nu vooral nog gekeken naar de mogelijkheden, zo klinkt het. Vast staat wel dat VW de auto enkel met elektrische aandrijving wil uitbrengen. Daarmee is het tijdperk van de sterk getunede Scirocco’s, waar de auto’s intussen wel om bekendstaan, voorbij.

Vermoed wordt dat de Scirocco EV zijn onderstel zal delen met Porsche’s elektrische 718. VW is niet het enige merk in de VAG-groep die deze basis wil overnemen. Ook het Spaanse Cupra wil die basis, die ontwikkeld werd voor sportieve wagens, gebruiken voor een elektrische sportwagen. Mogelijk gaat het om een doorontwikkeling van het PPE-platform, die enkel geschikt is voor BEV’s.

Nieuw Scirocco-model in 2028

Met de vernieuwde Scirocco zou er voor Volkswagen een nieuw EV-tijdperk aanbreken. Het merk is de laatste jaren sterk gefocust op het ontwikkelen van meer alledaagse elektrische wagens. Met de Scirocco EV zou het Duitse automerk ook een iets sportiever elektrisch model aanbieden.

Mocht het project doorgaan, dan staat de EV zeker niet volgend jaar bij de dealers. Autocar meldt op basis van interne bronnen dat de introductie ergens in 2028 zou plaatsvinden.

Uitgelicht artikel Volkswagen ID. 2all concept car Volkswagen ID.1 verschijnt voor 2027, voor nog geen €20.000

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business