Nieuws

Lenovo’s doorzichtige laptop blijft voorlopig bij concept

Thinkbook transparant lenovo
© Lenovo
Met een transparante Thinkbook weet Lenovo de aandacht op MWC te grijpen. De laptop zal alleen niet te koop zijn.

Op het Mobile World Congress in Barcelona pakken fabrikanten nogal eens graag uit met wat ze zoal kunnen maken. Soms komen die producten daadwerkelijk in de winkels te liggen, maar dat is niet altijd het geval. Of het nieuwste concept van Lenovo ooit te koop zal zijn, dat is maar de vraag. Met Project Crystal toont het Chinese merk een volledig doorzichtige laptop.

Dat er een doorzichtige laptop van Lenovo aan zit te komen, lijkt te gek voor woorden. Eerder deze maand trok tipgever Evan Blass naar X om daar al een eerste kijkje op (door?) de laptop te bieden. Toen al klonk het dat Lenovo dit toestel zou tentoonstellen tijdens MWC. Nu is het eindelijk zo ver, en valt de laptop te bewonderen op de beurs in Barcelona.

Het valt moeilijk te ontkennen: de doorzichtige Lenovo-laptop is een eigenaardig toestel. Niet alleen omdat het scherm en het toetsenbord zo goed als doorzichtig zijn, maar omdat er een camera aan de achterkant van het toestel zit. Volgens Lenovo kan deze camera gebruikt worden om AR-ervaringen te creëren. Daarnaast zou je de camera ook moeten kunnen gebruiken om objecten te identificeren, al is niet helemaal duidelijk hoe Lenovo dat bewerkstelligt.

Lenovo thinkbook transparant
© Lenovo

Niet alleen de laptop, maar ook het toetsenbord springt flink in het oog. Het traditionele toetsenbord met knoppen wordt achterwege gelaten voor een touchscreen waar de knoppen op geprojecteerd worden. Of het toetsenbord verder is voorzien van haptische feedback om het typen te vergemakkelijken, zegt het merk er niet bij.

Proof-of-concept

De transparante laptop die Lenovo toont is een proof-of-concept: bewijs van Lenovo dat de technologie werkt en gebruikt zou kunnen worden in projecten. Dat wil meteen zeggen dat de commerciële toekomst van doorzichtige laptops als deze nog onzeker is. Er zijn momenteel geen plannen om een doorzichtige laptop op de markt te brengen. Niet bij Lenovo en wellicht ook niet bij andere fabrikanten.

Wil je de laptop zelf eens bekijken? Via de website van Lenovo kan je een kijkje nemen op de MWC-stand van het merk. Eén van de eerste zaken die je daar tegen het lijf loopt, is het doorzichtige concepttoestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business