Nieuws

OnePlus Watch 2 officieel: batterijduur tot 100 uur

OnePlus Watch 2
© OnePlus
OnePlus heeft dinsdag zijn eerste Wear OS-smartwatch aangekondigd, de OnePlus Watch 2. Het horloge kost 329 euro en verschijnt in twee kleuren: Black Steel en Radiant Steel.

Drie jaar na de introductie van de eerste OnePlus Watch is het tijd voor een opvolger. Voor OnePlus is het ook meteen zijn eerste smartwatch met Wear OS én zijn duurste klokje tot nu toe. In ruil daarvoor krijgen consumenten ook de langste batterijduur op een Wear OS-horloge. OnePlus claimt dat je het horloge in zijn ‘Smart Mode’ tot 100 uur kunt gebruiken. Nog een pak langer is de batterijduur van de Power Saver Mode: de OnePlus Watch 2 gaat dan tot 12 dagen mee.

Dual-engine architectuur

De Watch 2 heeft de lange batterijduur te danken aan zijn “dual-engine architectuur”. Dit betekent dat het horloge twee chipsets bevat: een zeer efficiënte BES2700, en de Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1. OnePlus zegt de BES2700 in te zetten voor achtergrondtaken en lichte dagelijkse Wear OS-taken. Zodra je een Wear OS-app opent of andere zware taken uitvoert, activeert het de Snapdragon-chipset.

Dit betekent dat het gros van de taken wordt uitgevoerd door de efficiëntere processor, en de accu langer meegaat. Hoelang is wel steeds afhankelijk van je persoonlijke gebruik. OnePlus claimt dat je tot 100 uur batterijduur kan halen. Onder welke omstandigheden dit werd gehaald, laat het echter in het midden. Als je veel Wear OS-apps draait, wordt het vermoedelijk wel iets lastiger om aan die 100 uur te komen.

Het opladen van de accu moet alvast niet lang duren. OnePlus meldt dat de 7,5 watt VOOC-oplader de Watch 2 in slechts 60 minuten volledig kan opladen.

© OnePlus

Uitgebreide welzijnsgoeroe

Met de Watch 2 kan je ook diverse gezondheidsmetrics vastleggen. Zo meet de smartwatch continu je hartslag, en kan het ook je bloedzuurstofwaarden (SpO2) vastleggen. Verder neemt het je slaapritme, het dagelijkse aantal stappen en je stressniveau onder de loep. Die informatie verzamelt OnePlus voor je in zijn OHealth-app.

Via die app worden gebruikers ook aangemoedigd een gezondere levensstijl te kiezen. Meldingen via OHealth helpen je die doelen te bereiken, aldus OnePlus. Sportdoelen komen ook binnen handbereik: de smartwatch kan bijvoorbeeld tips geven om je beweging tijdens het hardlopen te verbeteren. Verder kan de smartwatch uitgebreide sportdata verzamelen tijdens het badmintonnen, tennissen en skiën. De smartwatch biedt meer dan 100 verschillende sportmodi.

Premium hardware

Qua ontwerp valt de Watch 2 overduidelijk in de premium klasse. De behuizing wordt gemaakt van roestvrij staal, en het 1,43-inch-oledscherm is bedekt met saffierglas. Verder is de smartwatch nog IP68 stof- en waterbestendig, en waterdicht tot 50 meter diep (5ATM). Ook doorstond de Watch 2 testen voor de MIL-STD-810H-standaard. Hij is daarmee bestand tegen extreme hitte, kou en vochtige omstandigheden.

Op softwarevlak is de OnePlus Watch 2 uitgerust met Wear OS 4. Dit betekent ook dat je van alle handige Wear OS-apps in de Play Store geniet. Om het horloge te gebruiken moet je wel over een Android-telefoon beschikken. Aansluiten op iOS is niet mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus Watch 2 is vanaf 4 maart beschikbaar in België en Nederland, met een prijskaartje van 329 euro. Dat geldt voor beide kleuren van de smartwatch: Black Steel en Radiant Steel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business