Nieuws

Proton Pass voor Windows nu voor iedereen te downloaden

Proton Pass op Windows
© Proton
Het Zwitserse Proton Pass heeft donderdag zijn Pass-app voor Windows gelanceerd. Hierdoor kan je de wachtwoordmanager voortaan vanaf je desktop benaderen.

Proton, bekend van de Proton Mail-app, lanceert vandaag een Windows-applicatie voor zijn wachtwoordmanager Proton Pass. De desktopapp laat je wachtwoorden beheren zonder browsers te openen of je smartphone te gebruiken. De app kan ook 2FA-codes, notities en andere beveiligde gegevens weergeven.

Offline wachtwoordbeheer

Proton heeft veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van de app. De Windows-applicatie heeft volgens Proton een “geprezen gebruikersinterface” en een offline modus. Met die offline modus kan je wachtwoorden blijven beheren als je geen dataverbinding hebt of die verbinding instabiel is. Proton slaat je wachtwoorden dan op in een offline wachtwoordkluis die het Argon2-encryptieprotocol gebruikt. Deze encryptielaag is volgens Proton bestand tegen bruteforce-aanvallen.

De offline modus is helaas alleen beschikbaar voor Pass Plus- en Ultimate-klanten. Gebruik je de gratis versie, dan moet je het zonder die modus stellen.

Apps voor Linux en macOS

In eerste instantie lanceert de Zwitserse ontwikkelaar enkel een Pass-app voor Windows. In de nabije toekomst komt de wachtwoordmanager ook met apps voor Linux en macOS. Tot die tijd kunnen gebruikers van deze besturingssystemen terecht bij de browserextensies. Tenzij je Safari gebruikt: daarvoor is nog steeds geen Pass-extensie beschikbaar.

De desktopapplicatie is per direct te downloaden op de website van Pass. Je kan Proton Pass altijd gratis uitproberen: een betalend abonnement is niet vereist.

Uitgelicht artikel Beste wachtwoordmanagers De beste wachtwoordmanagers in 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business