Nieuws

Consument kiest massaal voor duurdere Samsung-telefoons

Galaxy S25
© iStock / valio84sl
Samsung zou het afgelopen jaar fors meer high-end smartphones hebben verkocht. De Galaxy S23-serie zou ongeveer 24% vaker zijn verkocht dan zijn voorganger.

In totaal verkocht Samsung in 2023 31,11 miljoen exemplaren van de Galaxy S23-serie, zo meldt marktonderzoeker Hana Securities. Dat is veel meer dan Samsungs verkoopcijfers voor de S22-serie. Die smartphonereeks was in 2022 goed voor 24,99 miljoen transacties. Een verschil van 24% – en dat in een jaar met schrijnende cijfers voor smartphoneverkopen.

Samsung ziet zijn verkoopcijfers overigens nog wel dalen, meldt de marktonderzoeker. Op jaarbasis zouden de verkopen van januari 2024 zo’n 1% lager liggen dan in dezelfde periode in 2023. Vergelijk je de cijfers met december, dan tekent zich een ander beeld af, met een daling van 11%. Dat heeft er grotendeels mee te maken dat de cijfers in de decembermaand vrijwel altijd hoger liggen dan in een januarimaand. Na de dure feestmaand houden consumenten in januari de hand op de knip.

Verkoopcijfers Galaxy S24

Toch lijkt de Galaxy S24-serie een sterke verkoopperiode door te maken. In heel januari verkocht Samsung in totaal 1,42 miljoen Galaxy S24-toestellen. De Galaxy S24 Ultra is duidelijk het populairst, met 830.000 verkopen. Het basismodel komt op de tweede plaats (320.000) en de Plus-variant staat ook dit jaar op de laatste plaats, met 270.000 verkopen.

Zes maanden na de release van de Galaxy Z Flip 5 en Fold 5 maakt Hana ook de vergelijking met de Flip 4 en Fold 4. Daaruit blijkt dat beide generaties vergelijkbaar presteren. Tot op heden verkocht Samsung wel net iets meer fliptelefoons, terwijl het aandeel van de Fold terugzakt.

Meer vlaggenschiptelefoons

Vast staat dat Samsung steeds meer consumenten trekt met zijn vlaggenschiptelefoons. Hoewel de verkoopcijfers dalen, lijkt dat weinig impact te hebben op de high-end reeksen. Dat wijst er ook op dat er vooral minder goedkopere telefoons worden verkocht.

Dat beeld komt overeen met eerdere cijfers van Counterpoint Research. Ook zij stelden vast dat consumenten steeds vaker kiezen voor duurdere telefoons. Mensen hechten steeds meer waarde aan hun telefoons en zijn daarom ook bereid er meer aan uit te geven.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 review: handzaam vlaggenschip met kleine upgrades

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business