Nieuws

Microsoft promoot upgrade naar Windows 11 bij zakelijke gebruikers

windows 11 22H2
Microsoft gaat zakelijke Windows 10-gebruikers aansporen om te upgraden naar Windows 11 23H2. De aanbeveling komt enkel naar zakelijke apparaten zonder beheerder.

Windows-apparaten die beheerd worden via Intune, Configuration Manager, Windows Autopatch of andere beheersoftware, worden niet benaderd voor de upgrade. Alleen computers zonder beheer, die opereren via een lokaal of clouddomein, krijgen straks de upgrademelding te zien. In de melding licht Microsoft toe dat de upgrade naar Windows 11 gratis is. Via die uitnodiging kan men de update direct installeren, of inplannen voor een moment in de toekomst.

Gebruikers kunnen de melding ook gewoon wegklikken. Het is dus zeker niet verplicht om de upgrade te installeren. Echter, Microsoft ziet het liefst zo veel mogelijk zakelijke gebruikers overstappen. Eind 2025 stopt het namelijk met de ondersteuning van het besturingssysteem. Dit betekent dat het geen bugs meer patcht en ook appontwikkelaars stoppen vaak snel met support voor niet-ondersteunde besturingssystemen.

Betaalde Windows-updates

Microsoft biedt overigens nog wel de mogelijkheid aan om langer besturingssysteemupgrades te ontvangen. Na het beëindigen van de officiële ondersteuningstermijn kan je betalen om langer Windows 10-updates te ontvangen. Tenzij je als organisatie apps gebruikt die afhankelijk zijn van Windows 10, is het aan te raden om de overstap te maken. Het scheelt een boel geld én het brengt ook weer wat extra functies met zich mee. Windows 10 ontvangt namelijk al enige tijd geen nieuwe functies meer: Microsoft zet volledig in op zijn opvolger.

Windows 11 upgrade zakelijke gebruikers
© Microsoft

Microsoft is van plan de melding vanaf april te tonen op zakelijke apparaten. Deze zou verschijnen na de installatie van de Patch Tuesday-updates van die maand. Hierboven zie je een glimpse van de uitnodiging die zakelijke gebruikers te zien krijgen. Het lijkt wat op de meldingen die Microsoft al enige tijd uitstuurt naar consumenten die nog het oudere besturingssysteem draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business