Nieuws

Eerste onafhankelijke appwinkel op iOS lanceert binnenkort

MacPaw Setapp op iPhone
© MacPaw
Eén van de eerste third-party appwinkels staat op het punt zijn deuren te openen voor iOS, maar enkel in Europa.

Het Oekraïense bedrijf MacPaw kondigt een bètaversie aan van zijn appwinkel, Setapp, voor iOS. Binnenkort zou de winkel op proef lanceren, waarna het officieel beschikbaar wordt in april. De appwinkel bevat een heleboel productiviteits-, ontwerp- en hulpapps.

De winkel zal een gelijkaardige werking hebben zoals op Macs. Een gebruiker betaalt een tientje per maand, en krijgt toegang tot alle apps die de service te bieden heeft. Dat zijn apps zoals ClearVPN, ondertitelingssoftware VidCap, productiviteitsassistent Session en nieuwsapp Curio. Die zijn allemaal te gebruiken met een abonnement. De service biedt momenteel ook al iOS-apps aan in een iets duurder abonnement, maar die moet je omslachtig installeren via je Mac.

Wat de precieze selectie aan apps en de prijs van een iOS-abonnement zal zijn, is nog niet beslist. MacPaw is momenteel nog op zoek naar appontwikkelaars die met hen willen samenwerken. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in de service, kunnen zich inschrijven op de wachtlijst voor de bèta.

Apple opent de deuren

Binnenkort zal iOS 17.4 gelanceerd worden, waarmee Apple met tegenzin uit zijn ivoren toren moet treden. Volgens de Europese wetgeving (DMA) moet de techgigant de deuren van zijn toestellen openen voor apps die niet uit de App Store komen. Het zal mogelijk zijn voor bedrijven om hun eigen appwinkels op te zetten voor iPhone en iPad.

Uitgelicht artikel Via aanraders en collecties ontdek je nieuwe applicaties. Getest: Setapp voor Mac helpt je met keuzestress

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business