Nieuws

Google Maps toont voortaan ook de ingang van gebouwen

Google Maps update
© iStock / Kanawa_Studio
Google Maps werkt aan een nieuwe update waarbij het de ingang van gebouwen zal tonen op de kaart.

‘s Wereld meest populaire navigatie-app is ongetwijfeld Google Maps. De app is uitstekend voor als je even de weg kwijt bent of de snelste route van A naar B zoekt. Alleen werken de functies vooral buiten: slechts in een handvol luchthavens en treinstations kan je ook binnendeurs navigeren met de app van Google.

Daarvoor moet je natuurlijk eerst binnen geraken, en net daar speelt de nieuwe update voor Google Maps op in. Daarbij zal Google je, bij aankomst op je bestemming, ook de juiste weg naar de ingang laten zien. Het bedrijf is de nieuwigheid momenteel aan het testen om ervoor te zorgen dat ze goed werkt.

Google zal ingangen meteen op de kaart laten zien. Daardoor hoef je bij aankomst slechts één ding te doen om de weg te vinden, en dat is verder inzoomen op de kaart. Daarop zullen alle in- en uitgangen gemarkeerd worden, zodat je makkelijk de weg ernaartoe vindt. Bij gebouwen met meerdere ingangen zal Google wel geen onderscheid maken tussen de verschillende ingangen. Welke ingang de juiste is, zal je dus nog zelf moeten uitvogelen.

Wie dacht dat deze functie reeds in de navigatie-app zit, heeft het deels bij het rechte eind. Voor luchthavens en belangrijke knooppunten voor het openbaar vervoer biedt Google Maps een gelijkaardige functie. Nieuw is echter dat ook andere gebouwen meegenomen en dat de informatie nu rechtstreeks op de kaart staat.

De functie is nog niet voor iedereen beschikbaar, en ook nog lang niet overal. Wellicht moet Google nog een groot deel in- en uitgangen aan de kaart toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business