Nieuws

Google Maps lanceert overzichtelijke routes, na een jaar wachten

Google Maps update
© iStock / Kanawa_Studio
Binnenkort kan je in Google Maps rechtstreeks informatie krijgen over je route en waar je moet afslaan, zonder de navigatie te activeren.

Sommigen die wandelen, fietsen of het openbaar vervoer nemen, gebruiken niet de navigatiefunctie op Google Maps, maar blijven op het routescherm. Die gebruikers komt Google nu tegemoet met deze nieuwe optie. Op dit scherm zie je vanaf nu welke richting je moet afslaan en wat de verwachte aankomsttijd is. Ook als je besluit een andere weg in te slaan, zal Maps automatisch de route aanpassen.

Daarnaast zal deze functie ook werken op het vergrendelscherm. Op Android maakt dit gebruik van systeemmeldingen en op iOS wordt Live Activiteiten ingeschakeld om de updates te gebruiken.

© Google

Overzichtelijke routes of ‘Glanceable directions’ werd voor het eerst aangekondigd op 8 februari 2023. Google gaf in juni vorig jaar aan dat de functie nog steeds op de planning stond. Vanaf deze maand is het bedrijf stilzwijgend begonnen met de functie uit te rollen, volgens Android Police.

Hoe activeren in Google Maps

De optie activeer je handmatig in de instellingen van Google Maps, door de toggle aan te zetten bij Navigatie-instellingen -> Overzichtelijke routes terwijl je navigeert. Door dit in te schakelen ga je ermee akkoord dat Google navigatiegegevens verzamelt om de app te verbeteren.

Google voegt vaak nieuwe functies toe aan Maps, zo toont de app nu het weer op je bestemming en kreeg Android Auto in januari een 3D-upgrade.

Uitgelicht artikel Google Maps Google Maps krijgt toegang tot generative AI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business