Nieuws

Google Pixel-updates met hogere fotokwaliteit op Instagram

Pixel-telefoon, nieuwe pixel feature drop
© Google
Google brengt een 'feature drop' naar zijn Pixel-apparaten, met een aantal nieuwe functies, gefocust op hun oudere toestellen.

Het techbedrijf brengt een update uit voor zijn Google Pixel-smartphones, -tablets en -smartwatches. De vorige feature drop is geleden van januari, wanneer Circle to Search naar de Pixel 8-lijn van smartphones kwam. Nu wordt dit uitgebreid naar de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. Met Circle to Search kan je info op je scherm aanduiden (door te omcirkelen, tikken, …). Dit start vervolgens een zoekopdracht op Google. Door lang op de homeknop of navigatiebalk te drukken, activeer je de functie.

Daarnaast ondersteunen de Pixel 8 (Pro), 7 (Pro) en Fold nu ook 10-bits HDR-video’s en Ultra HDR-foto’s, rechtstreeks op de Instagram-app. Dit zal de kwaliteit van foto’s en video’s die je maakt op Instagram verbeteren.

First-gen Pixel Watch haalt in

Enkele updates die reeds beschikbaar waren op de fitness-app van Google Pixel Watch 2, komen nu ook naar het originele model. De smartwatch kan in de gaten houden of je te snel of te traag loopt en of je harstslag te veel daalt of stijgt. Je ontvangt een trilling of een audiosignaal om aan te geven wanneer je je grenzen overschrijdt. Daarnaast kunnen trainingen nu automatisch gestart en gestopt worden, en krijgt de app een gloednieuwe interface met grotere tekst en levendige kleuren. Om te relaxeren na een training, kan je gebruik maken van een ademhalingsoefening op Fitbit Relax, rechtstreeks op je pols.

Daarnaast komt ook een gloednieuwe functie van Google Maps, waarmee je rechtstreeks routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer kan bekijken op je pols.

Voor de gehele Google Pixel-familie

Je kan vanaf nu ook enkel een bepaalde app delen via een video-oproep, in plaats van je volledig scherm. Er komt een manier om je bluetoothapparaten automatisch te verbinden en om feedback te geven via handgeschreven notities in Google Docs. Er is één update specifiek voor Pixel Tablets: een nieuw geminimaliseerd spraaktoetsenbord.

In ondersteunde landen komt ook een update voor het Call Screen-systeem, waarmee Google Assistent je oproepen voor jou kan beantwoorden. Vanaf nu reageert de assistent ook wanneer een beller even stil is, door ‘hallo’ te zeggen. Deze functie is helaas nog niet beschikbaar in België.

Uitgelicht artikel Google Pixel 9 Ontwerp Google Pixel 9 verschijnt op eerste renders

Recentelijk heeft Google andere nieuwe functies gelanceerd voor hun Pixel-smartphones, zoals een onderhoudsmodus die privacybescherming biedt tijdens reparaties. Er circuleert ook een gerucht dat er binnenkort een SOS-satellietfunctie onthuld zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business