Nieuws

Google Pixel krijgt onderhoudsmodus, uitrol van start

Google Pixel België
© Unsplash/Thai Nguyen
Google is gestart met de uitrol van de onderhoudsmodus voor Pixel-telefoons op Android 14. De modus beschermt je privacy bij reparaties.

Googles onderhoudsmodus is gebaseerd op eenzelfde modus voor Samsungs Galaxy-telefoons. Die kregen met Android 13 en One UI 5 de onderhoudsmodus voor reparaties. De modus zou je gegevens beschermen tijdens reparaties. Dat geldt ook voor de Repair Mode die Google nu uitrolt voor de Pixel-smartphones.

Bij het inschakelen van de Repair Mode worden je data namelijk achter slot en grendel geplaatst. De monteur krijgt daarbij een eigen profiel toegewezen en kan dus gewoon aan de telefoon werken – via dat profiel wordt de toegang tot je gegevens echter geblokkeerd. Na de reparatie ontgrendel je je data weer met de ingestelde pincode. Tenzij je ‘0000’ instelt als pincode, kan je er zo goed als zeker van zijn dat een monteur de gegevens niet kan inzien.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Pro scherm Scherm Google Pixel 8 Pro blijkt uitzonderlijk efficiënt

Het inschakelen van de onderhoudsmodus is vrij eenvoudig. Om dit te doen open je het instellingmenu en tik op ‘Systeem’, gevolgd door ‘Repair Mode’. Voordat je de onderhoudsmodus kan inschakelen moet een pincode, wachtwoord of patroon voor het vergrendelscherm zijn ingesteld. Bovendien moet je 2 GB opslagruimte beschikbaar hebben. Die ruimte wordt gebruikt om het onderhoudsprofiel te maken. Na het uitschakelen van de modus krijg je die ruimte terug.

December Feature Drop

De reparatiemodus is onderdeel van de December Feature Drop, een update voor Google Pixel-toestellen die eenmaal per kwartaal wordt uitgebracht.

Momenteel wordt die update uitgerold naar Pixel-telefoons op Android 14. De onderhoudsmodus is niet beschikbaar voor alle Pixel-modellen die de December Feature Drop ontvangen. Google brengt de modus enkel naar de volgende modellen:

  • Pixel 8 Pro
  • Pixel 8
  • Pixel Fold
  • Pixel 7a
  • Pixel 7 Pro
  • Pixel 7
  • Pixel 6a
  • Pixel 6 Pro
  • Pixel 6

Waarom de Pixel 5 de modus niet krijgt, is ons niet bekend. De telefoon krijgt nog wel regelmatige Android-updates. Datzelfde geldt voor de middenklasse Pixel 4a 5G.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business