Nieuws

Samsung Galaxy krijgt “maintenance mode” met Android 13

Good lock beschikbaar in België
Samsung heeft voor de release van Android 13 en One UI 5 een onderhoudsmodus uitgebracht. De functie zou privacy beschermen bij reparaties.

Na de Chinese launch afgelopen september komt de onderhoudsmodus nu wereldwijd naar Samsung Galaxy-toestellen die de update naar Android 13 ondersteunen. Dat zijn in eerste instantie de Galaxy S22 en S21, maar bijvoorbeeld ook de Z Flip4 en A53.

De onderhoudsmodus maakt een soort gebruikersaccount aan op de smartphone waardoor alle persoonlijke data onzichtbaar wordt. Dat wil zeggen dat foto’s, berichten, contacten en meer niet te zien zullen zijn. Volgens Samsung hebben Galaxy-gebruikers door de functie “extra geruststelling dat hun privacy behouden blijft, ook als ze hun telefoon aan iemand geven”. Gebruikers kunnen zo met een gerust hart hun toestel binnenbrengen voor reparaties.

Extra bescherming via vingerprintsensor

Zodra de update met Android 13 en One UI 5 geïnstalleerd is op je Samsung-apparaat, is de onderhoudsmodus makkelijk aan te zetten. Je gaat daarvoor naar Apperaatonderhoud in de instellingen. Het toestel wordt dan automatisch heropgestart in onderhoudsmodus. Data of accounts die gecreëerd worden tijdens het gebruik van de modus, worden na het uitzetten ervan weer verwijderd.

Het is net zo makkelijk om de onderhoudsmodus weer uit te schakelen. Door op de notificatie van de modus te tikken, start de smartphone weer op via de normale weg. Het uitschakelen moet bevestigd worden via je vingerdruk of een andere biometrische optie, dus dat kan ook niet zomaar door iemand gedaan worden.

De functie wordt in de loop van de komende maanden uitgerold. Ook in 2023 zullen Galaxy-smartphones de functie nog ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business