Nieuws

1Password ondersteunt passkeys in Android

1Password
© 1Password
1Password gaat passkeys ondersteunen op Android-toestellen. Wie met Android 14 of nieuwer werkt, kan zijn passkeys van zijn telefoon of tablet voortaan bijhouden in de wachtwoordmanager.

iOS- en iPadOS-gebruikers konden hun passkeys al een halfjaar gebruiken via 1Password. Het bedrijf voegde die ondersteuning toe in september. De desktopversies van Google Chrome en Safari kregen in één klap dezelfde ondersteuning. Dat meldt Digital Trends.

Passkeys in 1Password voor Android

Het gebruik van passkeys zit in de lift, omdat het voordeel eigenlijk tweeledig is. In de eerste plaats zijn ze een stuk veiliger dan een traditioneel wachtwoord, omdat de login simpelweg biometrische gegevens zijn, zoals je vingerafdruk of gezichtsscan. Een logisch voordeel is dat de gebruiker dus geen wachtwoord meer moet onthouden. En het wordt al helemaal handig als je passkeys kan opslaan in een wachtwoordmanager als 1Password.

Een passkey bestaat uit publieke en private sleutels. De publieke sleutel behoort toe aan de website of het platform waarmee de account gemaakt werd. De private sleutel bestaat alleen lokaal, op het toestel van de gebruiker, dus. En dat laatste maakt hem nog eens extra veilig. Beide onderdelen werken samen als een soort puzzel, waarbij een API beide met elkaar verbindt.

Gebruikers kunnen, van zodra ze de 1Password-app gedownload en geïnstalleerd hebben, nieuwe accounts aanmaken en daarbij voor een passkey kiezen, in plaats van een wachtwoord. Dat werkt momenteel wel enkel voor Android-apps en niet in Chrome op Android. Voor zijn browser werkt Google naar verluidt aan een aparte oplossing om passkeys te ondersteunen.

Uitgelicht artikel Passkeys bij Google Google Pixel-eigenaren krijgen hulp bij instellen passkeys

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business