Nieuws

Facebook en andere Meta-platformen twee uur lang onbereikbaar

Meta AI
© Unsplash / Mariia Shalabaieva
Meta kreeg dinsdagnamiddag twee uur lang af te rekenen met een panne bij Facebook, berichtendienst Messenger, Instagram en Threads. Zowel in de smartphone-apps als in de webversie werden gebruikers uitgelogd.

Het euvel dook op rond 16u Belgische tijd. Zowel op Facebook, Messenger, Instagram en Threads was het twee uur lang niet mogelijk om je aan te melden. Wie dat probeerde, botste op de foutmelding “Aanmelden mislukt. Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer je opnieuw aan te melden”. Wie via de desktop naar Facebook.com surfte en zich probeerde aan te melden, kreeg te lezen dat zijn of haar wachtwoord onjuist is. WhatsApp bleek als enige Meta-platform wel gewoon te werken bij de meeste gebruikers.

Technisch probleem verholpen

Rond 18u dinsdagavond was het probleem opgelost. “Eerder vandaag zorgde een technisch probleem ervoor dat mensen moeite hadden om toegang te krijgen tot onze services”, zei Facebook-woordvoerder Andy Stone op X. “We hebben het probleem zo snel mogelijk opgelost voor iedereen die geïmpacteerd werd. We verontschuldigen ons voor het ongemak”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business