Logitech lanceert MX Brio-webcam met 4K-video en AI

Logitech MX Brio
© Logitech
Logitech heeft woensdag de eerste MX-webcam onthuld in zijn Brio-lijn. De webcam biedt een 4K-videoresolutie, AI en beamforming-microfoons, maar geen Windows Hello.

Logitech introduceert met de MX Brio de spirituele opvolger van de Brio 4K-webcam. Het is de eerste keer dat een Brio-webcam deel uitmaakt van de MX-serie. De Brio-serie was tot nu toe een opzichzelfstaande productlijn. Of toekomstige Brio-webcams ook in de MX-serie zullen vallen, is nog onduidelijk. Vast staat dat MX-producten gericht zijn op veeleisende gebruikers die veel van hun accessoires verwachten, en dat is precies de doelgroep van de nieuwe MX Brio-webcam.

De MX Brio biedt net als de Brio 4K een 4K-videoresolutie met een maximale verversingssnelheid van 30 fps. Full HD-video wordt weergegeven met 60 fps. De resolutie is gelijk gebleven, maar de sensor is wel degelijk gewijzigd. De pixels van de 8,5MP-sensor zijn 70% groter dan die van de Brio 4K. Hierdoor zouden beelden van de webcam een stuk scherper ogen, vooral in slechte lichtomstandigheden.

Webcam met AI

Kunstmatige intelligentie (AI) is ook een belangrijk aspect van de MX Brio. AI wordt gebruikt om je gezicht te detecteren en de witbalans, belichting en focus daarop af te stemmen. De microfoons van de MX Brio zijn eveneens voorzien van AI. De beamforming-microfoons zijn hierdoor beter in staat om omgevingsgeluid te filteren, aldus Logitech.

Nieuw op de MX Brio is de “Show Mode”. Hiervoor kan je de webcam naar beneden draaien om je bureaublad te tonen. Zo kan je collega’s mee laten kijken met je notities of schetsen – een functie die we al kennen van eerdere Brio-webcams.

Waar is Windows Hello?

Opvallend is de afwezigheid van Windows Hello. Logitech noemt de MX Brio een opvolger van de Brio 4K, maar heeft klaarblijkelijk geen aandacht besteed aan de geliefde functies van die webcam, waaronder Windows Hello. Je zal dus gewoon met je pincode of wachtwoord moeten inloggen.

Er is wel aandacht besteed aan privacy. De MX Brio is voorzien van een handige Privacy Shutter. Deze kan je handmatig voor de sensor schuiven om het zicht hardwarematig te blokkeren. De webcam is net als veel andere MX-producten gemaakt van aluminium. Dit geeft de MX Brio een meer premium uitstraling dan concurrerende modellen.

Prijzen en beschikbaarheid

De MX Brio is vanaf heden te koop bij Logitech en andere retailers. De adviesprijs bedraagt 229 euro. Bij aankoop ontvang je één maand Adobe Creative Cloud en twee maanden toegang tot het Photography Plan.

Uitgelicht artikel Logitech Wave Keys Logitech lanceert ergonomisch Wave Keys-toetsenbord

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business