Nieuws

Samsung patenteert smartphone met luchtkwaliteitssensor

Samsung Galaxy Fold
© Samsung
Een nieuw patent toont aan dat Samsung mogelijk een luchtkwaliteitssensor voor een plooibare smartphone aan het testen is.

Samsung overweegt mogelijk een innovatieve functie toe te voegen aan zijn toekomstige smartphones. Een recent gepubliceerd patent beschrijft een uitrolbare smartphone met een sensor om de luchtkwaliteit te meten. Het gaat om een uniek systeem om lucht door het apparaat te laten stromen, waarna het (waarschijnlijk) kan aangeven hoe goed of slecht de luchtkwaliteit is.

Het USPTO (United States Patent and Trademark Office) publiceerde deze octrooiaanvraag op 29 februari 2024. De officiële titel is een “elektronisch apparaat met open- en sluitbare leiding”. Dit werd voor het eerste gemeld door Pigtou en XLeaks7.

Uitrolbare smartphone

Samsung heeft al langer interesse in uitrolbare of plooibare smartphones. Eerder kwamen al patenten voorbij waarbij je je smartphone kan oprollen en er de S Pen in kwijt kan. Daarnaast verwerken ze soortgelijke technologie in hun vouwbare smartphone, zoals de Galaxy Z Fold.

Een patentaanvraag wil niet zeggen dat dit product effectief op de markt zal komen, maar het toont wel een blikje achter de schermen van waar ze mee bezig zijn. Hun nieuwe Galaxy Ring werd ook eerder getoond via patenten.

Uitgelicht artikel Galaxy S25 Consument kiest massaal voor duurdere Samsung-telefoons

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business