Nieuws

ADO lanceert verbeterde e-bike Air 28 Pro

Ado air 28 pro
De ADO Air 28 wist, zeker voor zijn lage prijs, een goede indruk te maken. ADO verbeterde het recept en komt nu met de Air 28 Pro.

Het Chinese e-bikemerk ADO, voluit A Dece Oasis, laat weten dat het met een nieuwe fiets komt. Daarvoor keken ze naar de Air 28 en verbeterden ze hem op zoveel mogelijk aspecten, waardoor de benaming ‘Pro’ er nu aan vasthangt.

Een van de veranderingen is dat het merk nu niet meer naar Mivice kijkt voor de motor, maar bij Bafang gaat aankloppen. Van dat merk zit nu een achterwielmotor met maximaal 40 Nm koppel in de fiets. Met de fiets zou je volgens het merk ongeveer 100 kilometer moeten kunnen fietsen, maar krijg je ook de mogelijkheid om het bereik uit te breiden tot 160 kilometer. Daarvoor kan je een optionele “Extended Range Battery” bestellen.

Net zoals op de ADO Air 28 gaat het daarbij om een Samsung-batterij die in de zadelpen verwerkt zit. Daardoor kan je gewoon het zadel uit de fiets halen en het mee naar binnen nemen om op te laden. Bijzonder handig voor als je op een appartement woont of je fiets net wat minder aantrekkelijk wil maken voor dieven.

Betere verlichting

Verder lost de Air 28 Pro één van de pijnpunten van zijn voorganger op. Het achterlicht was daar namelijk losstaand, terwijl het deze keer ingewerkt zit. Dat betekent dat je geen AAA-batterijen meer nodig hebt. Je kan ze dus ook niet vergeten vervangen, waardoor je altijd achterlicht hebt. Uit en aan zetten kan zoals met het voorlicht: via het stuur. De Air 28 Pro bevat bovendien een aantal nieuwe lichtjes in de vorm van richtingaanwijzers. Die kan je bedienen aan de hand van knoppen op het stuur.

Het achterlicht verhuist daardoor wel van plek. Nu zit het op de nieuwe, geïntegreerde bagagedrager. Die is, net zoals de nieuwe spatborden, in het aluminium uitgevoerd. Daardoor heb je zelf geen extra werk meer om fietstassen aan de fiets te hangen.

De voorverkoop van de ADO Air 28 Pro gaat op 11 maart van start. De fiets zal uiteindelijk €1.899 gaan kosten.

Uitgelicht artikel ADO Air 28 review: makkelijkste oplaadsysteem tot nu toe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business