Nieuws

Google bevestigt komst Pixel 8a

Google Pixel 8a
© OnLeaks
Google heeft via zijn supportforum het bestaan van de Pixel 8a bevestigd. Het bedrijf sprak over de Pixel 8a na vragen over de batterijstatuspagina in Android 14.

Eind vorig jaar introduceerde Google een uitgebreide batterijstatuspagina in een Android 14-bèta voor Pixel-smartphones. Op de statuspagina zou het OS onder meer de productiedatum van de accu noemen, evenals het aantal doorlopen laadcycli. Apple kwam in iOS 17 met een vergelijkbare pagina voor iPhone 15-eigenaren. Opvallend was dat Google de statuspagina in maart weer heeft verwijderd uit zijn Android 14-bètaversie, wat volgens een Google-medewerker ook de bedoeling was.

“We activeren deze statuspagina alleen op de Pixel 8a en nieuwer”, zo klinkt het op het supportforum. Waarom de pagina niet naar oudere Pixel-toestellen komt, wordt niet vermeld. Gezien de pagina in eerdere bètaversies is opgedoken, lijken er alvast geen beperkingen in de hardware te zijn.

Met de aankondiging bevestigt Google ook het bestaan van de Pixel 8a. De middenklasser neemt dit voorjaar het stokje over van de Pixel 7a. Die smartphone werd vorig jaar tijdens I/O gepresenteerd en begin oktober verscheen het toestel officieel in België. Verwacht wordt dat de Pixel 8a eveneens op het I/O-ontwikkelaarsevent gepresenteerd zal worden. Eerder kwam de zoekgigant daar ook met teasers voor zijn nieuwste Pixel-vlaggenschepen en de Pixel Tablet.

Prijzen en opslagvarianten

Het gros van de specificaties van de Pixel 8a is intussen bekend. Onderhuids zorgt de Tensor G3-chip voor de nodige processorkracht, gecombineerd met 8 GB RAM en ten minste 128 GB opslag. Verder zou het toestel een 6,1-inch-oledscherm krijgen met een beeldverversing van 120 Hz.

De prijzen van de Google Pixel 8a beginnen naar verluidt bij 570 euro voor de versie met 128 GB opslag. Er komt ook een variant met 256 GB opslag, die ongeveer 630 euro moet kosten. De variant met 256 GB opslag zou in slechts één kleur beschikbaar zijn: Obsidian (zwart). Als je genoeg hebt aan 128 GB, kan je kiezen uit vier kleuren: Obsidian (zwart), Porcelain (beige), Bay (lichtblauw) en Mint (lichtgroen).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business