Google Pixel 8a: prijzen en opslagvarianten zijn bekend

Google Pixel 8a liggend
© OnLeaks
Googles Pixel 8a is de meest betaalbare variant van de Pixel 8-serie, blijkt uit gelekte prijzen. Tipster Roland Quandt meldt dat de smartphone ongeveer 570 euro gaat kosten.

Sinds het najaar van 2023 zijn Googles Pixel-toestellen officieel in België verkrijgbaar. Daarvoor kon je smartphones als de Pixel 7a al via grijze import in België kopen. Later dit voorjaar komt Google mogelijk met een opvolger van de 7a: de Pixel 8a. Volgens geruchten wordt de smartphone iets duurder dan zijn voorganger. De Pixel 7a had een adviesprijs van 499 euro. Quandt gaat uit van een adviesprijs van 569,90 euro voor de 8a.

Specificaties en kleuren

Voor die prijs krijg je de Google Pixel 8a met 128 GB opslag en 8 GB RAM. Er komt ook een model met 256 GB opslag beschikbaar, die naar verwachting ongeveer 630 euro kost. Quandt waarschuwt wel dat het om voorlopige cijfers gaat. Google kan de prijzen op een later moment aanpassen.

De tipster noemt in zijn bericht ook vier kleuren: Obsidian (zwart), Porcelain (beige), Bay (lichtblauw) en Mint (lichtgroen). Die kleuren kennen we al van de bestaande Pixel 8-serie: de lichtgroene kleur is sinds kort ook exclusief via de Google Store verkrijgbaar. Volgens Quandt komt de versie met 256 GB opslag alleen in Obsidian beschikbaar.

Goedkopere Pixel 8

Vorig jaar kregen we al een blik op het design van de Pixel 8a. Dat is identiek aan de Pixel 8, maar dan met dikkere schermranden en een kleiner 6,1-inch-scherm. Achterop is plaats voor twee camera’s – de specificaties van die camera’s zijn nog onbekend.

Onder de motorkap van de Pixel 8a vind je een Tensor G3-chipset, gekoppeld aan 8 GB RAM. Gezien Google de smartphone rond I/O 2024 zou lanceren, komt de telefoon nog met Android 14.

Introductie en Pixel 9

De zoekgigant heeft tot nu toe niets officieel bekendgemaakt over de introductie van de Pixel 8a. Vorig jaar werd de Pixel 7a tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie aangekondigd. Tijdens dat event sprak Google ook meteen over de Pixel 8-serie. Of Google dit jaar ook alvast een voorproefje geeft van de Pixel 9-serie, is nog de vraag. Tot die tijd beschikken we in elk geval over renders van de aanstaande Pixel 9-vlaggenschepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business