Nieuws

Google Pixel 7a komt alsnog naar België

Google Pixel 7a
© Google
Tijdens Made by Google heeft Google bekendgemaakt de Pixel 7a alsnog in België te lanceren. Het toestel komt voor 509 euro in België beschikbaar en is per direct leverbaar.

Nieuw is de Google Pixel 7a alvast niet. Google introduceerde de Pixel a-telg tijdens zijn I/O-evenement – de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de zoekgigant. Ondanks dat de Pixel 7a dus al wat op leeftijd is, wordt hij alsnog in België uitgebracht, maakte de zoekgigant bekend tijdens het lokale Made by Google-evenement in Brussel.

Ook weten we direct de Belgische prijs van de middenklasser: 509 euro. Dat is ook meteen de enige prijs waaraan je de Pixel 7a koopt: hij is er in slechts één opslagconfiguratie, met 128 GB opslag en 8 GB RAM. Wel kan je nog kiezen uit een aantal kleuren: blauw, wit, grijs en koraalrood. Voor fans van koraalrood geldt wel dat zij het toestel enkel via de Google Store kunnen aanschaffen.

Betaalbare Google Pixel

‘We willen het Pixel-assortiment compleet maken’, was Google’s strekking woensdag over de komst van de middenklasser naar België. Het maakt de Pixel-serie bovendien een pak toegankelijker – voor de high-end Pixel 8 betaal je immers minimaal 799 euro; niet bepaald een ‘toegankelijke’ prijs. Waar je op inlevert om aan dat bedrag te komen? De prestaties zijn het alvast niet, belooft de zoekgigant: voor de Pixel 7a wordt dezelfde high-end Tensor G2 gebruikt als in de Pixel 7 (Pro).

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Pro Afbeeldingen Google Pixel 8a liggen op straat

Wel is het pakketje als geheel iets minder premium. De glazen achterkant van de high-end Pixels is op de 7a vervangen door plastic. Ook is het scherm simpelweg wat minder luxueus met een beeldverversing van 90 Hz en een lagere piekhelderheid. Tot slot gebruikt Google andere camera’s op de middenklasser: de 64MP-hoofdcamera is bijvoorbeeld exclusief aan de 7a, en dat geldt ook voor de 13MP-selfiecamera. Qua beeldkwaliteit kunnen die sensoren zich net niet meten met hun high-end tegenhangers.

Tot slot nog een detail: de batterij heeft een capaciteit van 4.385 mAh. Die laad je op met maximaal 18 watt via USB-PD 3.0. Wie zijn Pixel 7a liever draadloos oplaadt – ook dat kan, aan maximaal 7,5 watt.

Beschikbaarheid in België

Alle kleurstijlen van de Google Pixel 7a zijn per direct beschikbaar in België. Zoals gezegd kost het toestel 509 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business