Nieuws

Foto’s verpakking Google Pixel 8a lekken uit

Google Pixel 8a liggend
© OnLeaks
Voorafgaand aan de lancering van de Pixel 8a zijn woensdag foto's van de verpakking uitgelekt. De verpakking bevestigt het ontwerp van de nieuwe Pixel a-smartphone.

Googles Pixel 8a verscheen in oktober al eens op renders van OnLeaks. Uit de afbeeldingen bleek al meteen dat de Pixel 8a geen grote stappen zet tegenover de 7a. Zo is het algehele ontwerp identiek, inclusief het scherm met forse schermranden. Wel gebruikt Google voortaan een metalen frame, zo bleek ook uit eerder gelekte foto’s. Gelekte foto’s van de verkoopverpakking bevestigen dit detail: daarop zijn namelijk antennelijnen in het frame te zien. Die zijn enkel nodig op telefoons gemaakt van metaal.

De render op de verpakking bevestigt verder dat het camera-eiland van de Pixel 7a behouden blijft. In dat eiland is nu plaats voor twee camera’s en de flitser. Verder zien we nog dat de power- en volumeknoppen van de Pixel 8a aan de rechterzijde zijn geplaatst. Zoals we dat intussen van Google gewoon zijn, bevindt de powerknop zich boven de volumeknoppen.

Google Pixel 8a doos

Vergelijkbare kleuropties?

In welke kleuren je de Pixel 8a kan kopen, blijft vooralsnog koffiedik kijken. Momenteel is de Pixel 7a in onze contreien in vier kleuren verkrijgbaar: houtskool, koraal, sneeuw en zeeblauw. Op de doos is de Pixel 8a alvast afgebeeld in ‘houtskleur’. Welke andere kleuren je kan krijgen, verschilde de voorbije jaren per Pixel a-generatie. Zo was de Pixel 6a in slechts drie kleuren te krijgen: zwart, wit en groen.

Uitgelicht artikel Google Pixel België Google Pixel-toestellen weer getroffen door opslagproblemen

Op specificatievlak biedt de 8a diverse gelijkenissen met de high-end Pixel 8. De rekenkracht wordt geleverd door Googles eigen Tensor G3-chipset, gekoppeld aan 8 GB RAM. Hoeveel opslaggeheugen je daarbij krijgt, zal bij de lancering moeten blijken. De 7a kwam in slechts een versie: 128 GB.

Lancering tijdens I/O 2024

Google onthulde de Pixel 7a tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsevent. Vermoedelijk wordt de Pixel 8a ook tijdens I/O onthuld. Meestal vindt dat evenement plaats in mei.

Mogelijk schijnt de zoekgigant ook licht op de Google Pixel 9-serie. Daarvan verschenen vanmorgen ook de eerste 3D-renders. Voordat we die telefoon op de markt zien komen, is het echter alweer de tweede helft van het jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business