Nieuws

Google Chrome krijgt uitgebreide Google Lens-integratie

Google Chrome logo
© Unsplash/Growtika
Google Chrome zou binnenkort een meer volwaardige Google Lens-ervaring bieden. Momenteel kan je enkel afbeeldingen zoeken met de Lens-tool, die we ook kennen van Android.

Via Google Chrome op de desktop kun je Google Lens activeren via de rechtermuisknop en de optie “Afbeelding zoeken met Google”. Vervolgens probeert Lens vergelijkbare afbeeldingen te zoeken op het internet. Op Android-telefoons kun je nog wat uitgebreidere zoekopdrachten uitvoeren door de Lens-tool je scherm te laten scannen. Lens kan dan zoekopdrachten uitvoeren op basis van teksten op het scherm of de tekst integraal vertalen. Zulke opties zou de zoekgigant nu ook naar de Chrome-browser op je pc willen brengen, zo meldt tipster Leopeva64 via X.

Met de vernieuwde Lens-integratie in Chrome kunnen gebruikers simpelweg een schermafbeelding maken van een webpagina en daarmee zoekopdrachten uitvoeren. Na het maken van de afbeelding opent zich een Lens-webinterface waarmee je visuele en tekstuele zoekopdrachten kunt uitvoeren. Welke functies er precies onderweg zijn, is nog niet bekend: de tipster wist enkel een testversie van de Lens-functie te activeren. Daarin is de webinterface nog niet beschikbaar.

AI voor Google Chrome

Of Google wellicht ook AI-functies gaat aanbieden, zal mettertijd moeten blijken. Op Android kwam de zoekgigant recent met de “Circle to Search”-functie, waarmee je sneller specifieke zoekacties via Lens kan uitvoeren. Via Circle to Search kunnen gebruikers zelf omcirkelen welk deel van het scherm de tool moet analyseren.

Het zou alvast geen vreemde toevoeging zijn. Het Chrome-team werkt sinds enige tijd hard aan de ontwikkeling van AI-functies. Zo wordt er gewerkt aan AI-functies voor het groeperen van tabbladen en voor het creëren van Chrome-thema’s. Wellicht voegt Lens zich straks bij dat rijtje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business