Nieuws

Google Chrome komt met AI-thema’s

Google Chrome
© Google
Google Chrome laat gebruikers weldra thema's creëren met AI. De themaopties zijn wel enkel voor de webversies van Chrome beschikbaar.

Google kan en wil niet achterblijven als het op AI aankomt. Waar Microsoft inmiddels een chatbot in de Edge-browser heeft geïntegreerd, moet Chrome het nog zonder AI-functies stellen. Google lijkt intussen werk te maken van AI-functies voor zijn browser. In een recent lek werd een functie voorgesteld die automatisch tabbladen kan groeperen. Tipster Leopeva wist toen eveneens te melden dat ze bij het Chrome-team werken aan uitgebreide themaopties, gebaseerd op AI. Van die functie zijn ditmaal de eerste beelden verschenen.

Wederom is het tipster Leopeva die via X (voorheen Twitter) informatie deelt over de AI-functie. De afbeeldingen bij het bericht tonen een nieuwe “Creëer thema met AI”-knop in de themainstellingen van Chrome. Voordat Chrome een thema voorstelt, kunnen gebruikers hun voorkeuren opgeven met betrekking tot het onderwerp, de stijl, de stemming en de kleur van het thema. Vervolgens hoeft de gebruiker enkel op ‘Creëer’ te klikken om Chromes artificiële intelligentie aan het werk te zetten.

Elk thema dat de AI voor je genereert, wordt in Google Chrome opgeslagen. Laat Chrome dus gerust nieuwe opties genereren: je kan nadien altijd terugkeren naar een ander AI-thema.

Uitrol in Chrome Canary

Momenteel zijn de AI-thema’s beschikbaar in de Chrome Canary-versies. Dat zijn vroegtijdige bètaversies van de Chromium-browser. Of en wanneer de functie beschikbaar komt in de stabiele versie van de webbrowser, is niet bekend. Het blijft bovendien onzeker of de functie daadwerkelijk in een stabiele versie van Chrome terechtkomt. Canary is namelijk een proeftuin voor nieuwe functies, waarvan het merendeel bij het grofvuil verdwijnt.

Vast staat wel dat AI onderdeel gaat uitmaken van Google Chrome. In de zomer kreeg de browser al een handige AI-update in de VS. Daarmee kan de browser samenvattingen van webpagina’s creëren. Die functie is echter nog niet buiten de VS beschikbaar gekomen. Mogelijk wacht Google simpelweg op de uitrol van zijn nieuwe AI-model: Gemini. Dat model werd woensdag eindelijk aangekondigd en moet het opnemen tegen OpenAI’s GPT-4. Een race die Gemini zal winnen, aldus de zoekgigant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business