Nieuws

Nieuwe TV Box van Proximus beschikbaar vanaf 15 maart

Proximus
© iStock / Thierry Hebbelinck
Goed nieuws voor wie tv kijkt via Proximus: vanaf 15 maart start de provider met de verdeling van een nieuwe TV Box.

In de praktijk zal je vooral merken dat de nieuwe TV Box heel wat soepeler is in de omgang. Dat komt doordat de decoder nu 3 GB RAM meekrijgt en voorzien is van een nieuwe chip. Onderliggend zorgt een nieuwe Android-versie ervoor dat je vlot kan wisselen tussen applicaties, waardoor je ervaring met deze TV Box ongetwijfeld beter zal zijn.

Het toestel bevat ook WiFi 6-technologie. Dankzij die draadloze standaard kan de internetsnelheid flink omhoog. Theoretisch gezien tenminste: de daadwerkelijke snelheid zal afhangen van hoe je netwerk er precies uitziet. In theorie moet de nieuwe wifistandaard ervoor zorgen dat je draadloos kan kijken in een hoge kwaliteit. Voor de meest optimale ervaring raadt Proximus echter aan om toch de ethernetkabel maar weer in te pluggen.

Minder energie, minder kosten

Misschien wel de grootste verandering aan de nieuwe TV Box is zijn voetafdruk, zowel letterlijk als figuurlijk. Het toestel is uit gerecycleerd plastic gemaakt en is 40% kleiner dan de vorige settopbox van Proximus. Ook werd het energieverbruik teruggedrongen naar 12 W. Volgens Proximus houdt dat een energiebesparing van 20% tot 40% in, afhankelijk van je gebruikspatroon.

Die nieuwe TV Box zal wel niet vanzelf in je woonkamer terecht komen. In eerste instantie is hij bedoeld voor nieuwe Proximus-klanten. Na verloop van tijd zal de provider ook TV Boxen bij de mensen thuis gaan omwisselen. Proximus heeft het over een “geleidelijk proces” waarbij klanten “individueel geïnformeerd” worden. Met andere woorden: wanneer dat zou gebeuren is nog niet helemaal duidelijk.

Het is wel mogelijk om de nieuwe TV Box aan te vragen, maar dan betaal je een omruilkost. Daarvoor kan je vanaf 15 maart terecht bij de Proximus-shops, de -klantendienst of bij het Pickx-menu op je tv.

Nieuw tv-platform

Proximus licht bovendien een tipje van de sluier als het over een nieuw tv-platform gaat. In de backend maakt het een aantal aanpassingen. Daar mag je als klant niet te veel van merken, behalve dat alles een beetje sneller werkt. Wel zou het nog even duren voor dat nieuwe tv-platform klaar is: over 2 jaar hoopt Proximus het tot al zijn klanten te krijgen.

Uitgelicht artikel proximus Getuigenis toont aan dat Britse geheime dienst Proximus hackte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business