Nieuws

Ex-Meta-vicepresident beschuldigd van diefstal bedrijfsgeheimen

Meta
© iStock / Derick Hudson
Meta heeft een voormalige vicepresident, T.S. Khurana, voor de rechter gesleept wegens het stelen van geheime documenten.

De rechtszaak werpt een schaduw over de loopbaan van de voormalige topman bij Meta. Het bedrijf beweert dat Khurana “brutaal ontrouw en oneerlijk gedrag” vertoonde door vertrouwelijke documenten te stelen om zijn eigen AI-cloud startup te helpen bouwen en collega’s te rekruteren. De aanklacht vindt plaats in de VS.

Gedurende een periode van 12 jaar had Khurana verschillende leidinggevende posities bij Meta, waarna hij uiteindelijk vicepresident infrastructuur werd. Na zijn vertrek in juni 2023 startte hij een eigen AI-startup. Het bedrijf beweert dat Khurana in de periode tussen de aankondiging van vertrek en daadwerkelijke vertrek een schat aan bedrijfsgeheimen stal. Die documenten bevatten gevoelige informatie over Meta’s datacenters, leveranciers en AI-programma’s.

Hij sloeg deze documenten op in zijn persoonlijke Google Drive en Dropbox. Deze documenten omvatten onder meer contracten met leveranciers, planningen, salaris- en wervingsgegevens, en operationele documenten. Dit heeft geleid tot het verlies van ten minste acht werknemers, beweert Meta, die op de lijst stonden en zich bij Khurana’s nieuwe bedrijf hebben aangesloten.

Meta heeft vijf aanklachten ingediend tegen Khurana, waaronder schending van contract en loyaliteit. Het bedrijf eist niet alleen een schadevergoeding, maar ook dat alle voordelen en financiële winsten door de diefstal worden teruggebracht naar Meta.

Meta werd onlangs ook zelf voor de rechter gedaagd. Consumentenverenigingen uit acht EU-landen legden een klacht neer wegens inbreuken rond privacy.

Uitgelicht artikel Meta logo Meta ontslaat 50 personeelsleden bij Facebook Messenger

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business