Nieuws

Meta ontslaat 50 personeelsleden bij Facebook Messenger

Meta logo
© Meta
Meta, het bedrijf achter populaire toepassingen zoals Facebook, Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp ontslaat 50 mensen.

In de techindustrie blijven er ontslagen vallen. Deze keer ontslaat Meta, het bedrijf achter Facebook, Instagram, WhatsApp en Threads ongeveer 50 mensen. Volgens een rapport van Business Insider wordt voornamelijk het Facebook Messenger-team verkleind.

De ontslagen lijken deel uit te maken van Meta’s “jaar van efficiëntie”. Een uitspraak die Mark Zuckerberg ongeveer een jaar geleden deed: de organisatie moet verkleinen om efficiënter te worden. Het bedrijf verwijst zelf naar die nood aan efficiëntie als het over de ontslagen gaat, maar geeft verder geen commentaar. Dat de ontslagen in het Messenger-team vallen is iets of wat opmerkelijk. Net die afdeling zal de komende tijd flink moeten bijschakelen om de app af te stemmen op Europese wetgeving.

Meta is lang niet het enige technologiebedrijf waar veel ontslagen vallen. Layoffs.fyi schat dat er in 2023 zo’n 262.995 ontslagen vielen in 1.191 techbedrijven. Voor 2024 staat de teller al op 49.736. Die ontslagen vielen onder andere bij Google, Firefox-ontwikkelaar Mozilla, Microsoft, PayPal en socialemediabedrijven Snapchat en TikTok.

Storing

Eerder deze week kwamen Meta’s Facebook Messenger, Instagram en Threads al eens voorbij. Het socialemediabedrijf had “technische problemen” waardoor de diensten wereldwijd twee uur offline gingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business