Nieuws

Nieuwe ontslagronde bij TikTok

TikTok
© Unsplash
TikTok heeft in zijn verschillende Westerse kantoren in totaal 60 werknemers ontslagen. Het kadert in een reorganisatie om wereldwijd kosten te besparen.

NPR meldt dat TikTok voornamelijk snoeide in zijn sales- en advertentieafdeling. Net name bij de kantoren in de Verenigde Staten (Los Angeles, New York en Austin), maar ook in andere landen worden er banen geschrapt. Volgens moederbedrijf ByteDance zou het om een routinereorganisatie gaan (een ietwat bizarre term), maar volgens NPR wil het moederbedrijf van TikTok dringend op kosten besparen.

De ontslagronde lijkt klein bier vergeleken met wat er wereldwijd gaande is bij ByteDance. Het mediaconcern ontsloeg het voorbije jaar nog honderden werknemers bij Marvel Snap-ontwikkelaar Nuverse. Midden-2022 was er ook al een globale ontslagronde bij TikTok en begin 2023 werd er opnieuw gesnoeid in het personeelsbestand, dit keer in Dublin. Hoewel de recentste ontslagronde van 60 werknemers kleinschalig lijkt, geeft het volgens NPR wel aan dat “de techindustrie kreunt”.

TikTok en Google downsizen

Ook bij zoekgigant Google zou het personeelsbestand dit jaar nog moeten krimpen. CEO Sundar Pichai liet zich ontvallen dat Google “bepaalde lagen aan het verwijderen is om het uitvoerende aspect te verbeteren en het proces in andere takken te versnellen”. Tot slot zou ook retailreus Amazon afscheid gaan nemen van een aantal werknemers. Het zou volgens Engadget gaan om 5 procent van zijn Buy with Prime-afdeling. En bij Twitch (ook eigendom van Amazon), werden er eerder dit jaar 500 mensen aan de deur gezet om de kosten te drukken.

Uitgelicht artikel TikTok TikTok-moederbedrijf krijgt gamingtak niet van de grond en herstructureert

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business