Nieuws

Microsoft en PayPal ontslaan duizenden werknemers

Microsoft
© iStock / lcva2
PayPal en Microsoft voeren beiden een ontslagronde door. Daarbij zetten ze duizenden werknemers aan de deur. Nog meer techbedrijven volgen dat voorbeeld.

Bij PayPal gaat het om maar liefst 2.500 werknemers, zo’n 9 procent van het totale personeelsbestand. CEO Alex Chriss bracht zijn mensen daar dinsdag van op de hoogte in een brief die PayPal enkele uren later publiek maakte. De nieuwe ontslagen vallen bijna exact een jaar nadat het bedrijf al 2.000 werknemers ontsloeg om de kosten te drukken. 

Microsoft ontslaat 1.900 personeelsleden

Ook Microsoft snoeit stevig in zijn personeelsbestand. Met name in zijn gamingdivisie: bij Xbox, Activision Blizzard en ZeniMax moeten er 1.900 mensen afvloeien. “De directie van Microsoft Gaming en Activision Blizzard zijn een strategie overeengekomen om in een houdbare kostenstructuur te blijven werken die onze business in zijn geheel moet helpen groeien”, reageerde Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer aan The Verge. “Daarbij hebben we de pijnlijke beslissing moeten nemen om ons gamingteam van 22.000 leden te doen krimpen met ongeveer 1.900 werknemers. De meerderheid van de ontslagen zouden bij Activision Blizzard vallen. Microsoft rondde de overname van die gamingreus drie maanden geleden af, voor een bedrag van 68,7 miljard dollar.

Technologiesector slankt af

Ook Block, met ex-Twitter-CEO Jack Dorsey aan het roer, krimpt. Het bedrijf boven Cash App, Foundational en Square voert een tweede ontslagronde door in twee maanden tijd. Bijna 1.000 werknemers verliezen er hun baan. Eerder deze maand ontsloeg Google nog meer dan 1.000 mensen in zijn Ads- en hardwaredivisies. CEO Sundar Pichai waarschuwde zelfs voor nog meer ontslagen later dit jaar. In de eerste maand van 2024 zetten onder meer eBay, TikTok, Amazon en Duolingo al duizenden werknemers aan de deur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business