Nieuws

Proton Mail is nu beschikbaar op de desktop

Proton Mail desktopapp
© Proton
Proton heeft donderdag de Proton Mail-app voor Windows en macOS uitgebracht. Vorig jaar kwam de desktopapp al beschikbaar voor Visionary-abonnees.

Vanaf donderdag kunnen alle gebruikers van Proton Mail de desktopapps voor Windows en macOS uitproberen. Ook Linux-gebruikers kunnen aan de slag met de desktopapp, maar die verkeert nog in bètastaat en kan dus wat kleine oneffenheden bevatten. De Mail-app is in principe bedoeld voor Proton-abonnees, maar je kan de app 14 dagen gratis testen als je nog geen abonnement hebt.

Proton Mail op je desktop

Iedereen die al eens de browserversie van Mail heeft gebruikt, zal zich “meteen thuis voelen” in de desktopversie, stelt het Zwitserse Proton. De ervaring is volgens de ontwikkelaar identiek: het design van de apps is nagenoeg gelijk en alle knoppen zitten op de bekende plekken. De desktopversie biedt wel een aantal aanvullende mogelijkheden, zoals het synchroniseren van desktopthema’s (licht en donker), naadloos schakelen tussen mail en kalender en het tonen van notificaties zoals elke andere app op je pc.

Proton zegt ook alle privacyfuncties uit de browserversie te behouden. “Proton Mail voor Windows en macOS handhaaft onze toewijding aan beveiliging en privacy met een aantal belangrijke functies: zero-access encryptie, end-to-end encryptie, bescherming tegen trackers en phishing-pogingen”, aldus Proton. Ook het Sentinel-beschermingsprogramma voor e-mailaccounts blijft actief.

Uitgelicht artikel Proton Mail Desktopapp Proton Mail arriveert op macOS en Windows

Easy Switch-mogelijkheid

Wie nog niet gebruikmaakt van Protons e-mailapplicatie en gebruikmaakt van Outlook of Gmail, kan vrij gemakkelijk overstappen. Het Zwitserse bedrijf biedt daarvoor zijn gratis Easy Switch-tool die alle mails uit Outlook en Gmail kan importeren. De tool kan ook alle nieuwe binnenkomende mails uit Gmail naar je Proton-inbox versturen.

Om gebruik te maken van Proton Mail heb je immers wel een Proton-mailadres nodig. Heb je die al, dan kun je meteen inloggen op de desktopversie. Je kunt de nieuwe app downloaden van de Proton Mail-website. Sinds vorige maand vind je daar ook de Proton Pass-desktopapp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business