Nieuws

Microsoft pusht Chrome-gebruikers naar Bing-zoekmachine

Google Chrome
© Google
Microsoft stuurt Google Chrome-gebruikers op Windows sinds kort de vraag of ze de zoekmachine in Chrome willen aanpassen naar Bing “om GPT-4 gratis te gebruiken”.

Microsoft probeert Chrome-gebruikers vaker naar zijn eigen producten te lokken. Wie de Chrome-browser vanuit Edge wil installeren, krijgt banners te zien over de voordelen van Edge. Eerder probeerde Microsoft al gebruikers te binden met een vragenlijst om te achterhalen waarom ze naar Google Chrome overstappen. Ook in de Outlook-app op Android probeert Microsoft gebruikers naar Edge te trekken. Staat Edge niet als standaardbrowser ingesteld, dan wordt er vriendelijk gevraagd om deze alsnog te installeren.

Probeer GPT-4 via Bing

Ook ditmaal zoekt Microsoft de confrontatie met Chrome-gebruikers. Na het openen van Chrome verschijnt linksonder een melding met de vraag of men GPT-4 wil uitproberen. De melding luidt: “Chat gratis met GPT-4 op Chrome! Ontvang honderden dagelijkse chatbeurten met Bing AI.”

Gebruikers die op “Ja” klikken, worden doorgestuurd naar een advertentiepagina voor “de nieuwste Bing”. Vanuit die pagina kunnen ze de Bing-extensie installeren en Microsofts zoekmachine instellen als de standaard zoekmachine in Chrome. Via Bing kunnen ze vervolgens Copilot benaderen, net zoals dat kan via de Edge-browser.

Bing melding voor Google Chrome
© Windows Latest

Opvallend is dat Edge en Chrome vervolgens een onderlinge strijd voeren om de standaard zoekmachine te worden. “Wacht – verander het niet terug! Als je dat wel doet, schakel je Microsoft Bing Search voor Chrome uit en verlies je de toegang tot Bing AI met GPT-4 en DALL-E 3”, luidt de melding die Bing stuurt wanneer je Google weer instelt als standaard zoekmachine.

“Eenmalige Windows-melding”

In een reactie tegen Windows Latest relativeert Microsoft de ernst van de situatie. “Dit is een eenmalige melding die mensen de keuze geeft om Bing in te stellen als hun standaardzoekmachine in Chrome”, aldus Microsoft.

Naar welke gebruikers Microsoft de melding stuurt, is niet helemaal duidelijk. De pop-up lijkt niet gekoppeld te zijn aan een Windows-update of een update van Edge. Eerder probeerde Microsoft al meer gebruikers naar Copilot te trekken via pop-ups en QR-codes op het vergrendelscherm van het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business