Nieuws

Instagram-berichten straks mogelijk te antidateren

Instagram
© Unsplash / Brett Jordan
Meta werkt aan een nieuwe functie voor Instagram waarmee je berichten kan antidateren. Dat kan handig zijn om de privacy in je leven te vergroten.

Android Authority citeert leaker-ontwikkelaar Alessandro Paluzzi. Die meldt dat Instagram je binnenkort zou kunnen toelaten om een foto in het verleden te publiceren. Door een Instagram-bericht te antidateren, voorkom je bijvoorbeeld dat je inbrekers tipt over je afwezigheid. Of dat je vrienden voor het hoofd stoot omdat je die dag liever wat anders wilde doen dan ingaan op hun uitnodiging, en je toch graag foto’s deelt over die mooie dag.

Paluzzi deelt een screenshot van het scherm dat je te zien krijgt wanneer je een bericht wil plaatsen. ‘Post to the past’ verschijnt bij de leaker helemaal bovenaan in het menu voor een nieuw bericht. Er staat een kalendericoontje bij, waarmee je wellicht de publicatiedatum zal kunnen instellen. Slechts een handvol gebruikers krijgt de optie al te zien en het is nog niet duidelijk of die al volledig functioneel is.

Antidateren is stof voor discussie

De kans bestaat dat het een experimentele feature is die uiteindelijk weer geschrapt wordt uit ontwikkelaarsversies van Instagram. De optie om berichten te antidateren (en zo dus eigenlijk een beetje te ‘vervalsen’) kan de nodige discussie opleveren.

Meta blijft stevig inzetten op nieuwe features voor Instagram. Zo werd het eerder deze maand mogelijk om verzonden privéberichten alsnog te bewerken. Gebruikers kunnen nu zowel op Android als iOS berichten aanpassen, binnen de 15 minuten nadat ze die oorspronkelijk verzonden hadden. Of het straks effectief mogelijk wordt om Instagram-berichten te antidateren, is koffiedik kijken.

Uitgelicht artikel Google Maps Instagram, X en Facebook komen naar Google Maps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business