Nieuws

Instagram, X en Facebook komen naar Google Maps

Google Maps
© Unsplash
Google heeft een functie gelanceerd die automatisch de socialemediaposts van bedrijven zal weergeven in Google Maps.

Google Maps wordt vaak gebruikt om een perfect restaurant of een ideaal winkeltje te vinden in je buurt. Op het scherm dat je dan te zien krijgt van een handelszaak, ontvang je reeds een waaier aan informatie, van openingsuren tot menukaarten. Maar nu wordt daar dus een extra laagje aan toegevoegd. Binnenkort kan je ook de recente posts zien van de bedrijven op sociale media. Daarnaast wordt er gelinkt naar hun verschillende kanalen. Dit zal te zien zijn onder de reviews.

Bedrijven die deze functie willen toevoegen, moeten enkel hun sociale media linken in hun Google Business Profile. Vervolgens zullen de posts automatisch verschijnen bij hun bedrijf op Google Maps. Zowel LinkedIn, Instagram, Facebook, X, Pintrest en TikTok worden ondersteund.

Gebruikers hoeven zelf niets te doen, de functie zal automatisch beschikbaar worden. Wanneer die precies lanceert, is nog niet bekend. Google rolt wel vaker langzaam hun updates uit. Sommige gebruikers hebben de functie al gespot, zoals Krystal Taing, die het eerst meldde.

Als je op zoek bent naar een nieuwe hotspot om te vertoeven, kan deze functie je zeker helpen om de keuze te maken. Google brengt wel vaker updates uit voor hun populaire kaartenapp. Zo worden routes vanaf nu al aangepast op het keuzescherm, en toont de app ook de ingang van gebouwen.

Uitgelicht artikel Google Maps Google Maps neemt afscheid van Driving Mode

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business