Nieuws

Google Maps neemt afscheid van Driving Mode

Google Maps
© Unsplash
Google Maps neemt mogelijk in februari 2024 afscheid van zijn Driving Mode. Google heeft de plannen nog niet officieel aangekondigd.

Ongeveer een jaar geleden zwaaide Google zijn Assistant Driving Mode vaarwel. Volgens Google konden gebruikers van de Assistant Driving Modus naadloos overschakelen op de Driving Mode die in de Maps-app is ingebouwd. Ook die navigatiemodus staat nu echter te verdwijnen, meldt 9to5Google. Volgens de nieuwssite wil het Maps-team de navigatiemodus in februari 2024 verwijderen. Hiervoor vond het aanwijzingen in de code van Google Maps.

Vooralsnog heeft Google het verdwijnen van de Driving Mode niet officieel aangekondigd. Het is ook maar zeer de vraag of het tot een aankondiging komt. Maps zou gebruikers van de Driving Mode ook afzonderlijk kunnen informeren over het verdwijnen van de navigatiemodus. Reeds aanwezige code in Maps lijkt daar in elk geval op te wijzen. “Dit scherm verdwijnt in februari”, luidt de melding.

Google Maps Driving Mode
© 9to5Google

Na het einde van de Driving Mode zijn gebruikers aangewezen op de reguliere Maps-navigatie. In die interface kunnen gebruikers via de Assistant-knop telefoongesprekken starten of muziek afspelen. Er lijkt voorlopig geen opvolger van de Driving Mode te komen. Een opvallende keuze, gezien Google in 2022 nog aangaf dat “miljoenen gebruikers” dagelijks vertrouwen op de uitgebreide navigatiemodi in Assistant en Maps. Voorlopig blijft het ook gissen naar de reden waarom Google de functie uit Maps wegneemt.

Android Auto voor telefoonschermen

Met de uitgebreide Driving Modus in Assistant trachtte Google in 2019 een opvolger te bieden voor Android Auto voor telefoonschermen. Die app verdween in 2022 definitief uit de Play Store, met de navigatiemodus in Assistant als directe opvolger. Maps’ Driving Mode zou dat stokje overnemen en bood daarvoor een iets eenvoudigere, maar functioneel gelijke, interface.

Via de Driving Mode in Maps krijg je toegang tot snelkoppelingen voor telefoon, berichten en media. De navigatiemodus bood ook toegang tot allerlei ingebouwde apps, zoals YouTube Music, Pocket Casts en meer. Mede door de grote knoppen was de interface gemakkelijk te bedienen tijdens het rijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business