Nieuws

Samsung Galaxy S25 ziet scherm fors groeien

Samsung Galaxy S22
© Unsplash
Samsung neemt naar verluidt afscheid van de compacte vlaggenschepen. Het schermformaat van de Galaxy S24 groeide al met 0,1 inch. Ook de Galaxy S25 zou een groter scherm krijgen.

Samsungs Galaxy S-serie bevat al jarenlang een toestel met een 6,1-inch-scherm. Met de Galaxy S24-serie werd het schermformaat van het basismodel al vergroot naar 6,2 inch. Gebruikers merkten daar echter weinig van, doordat Samsung de schermranden verkleinde. Ook voor de Galaxy S25 lijkt het Zuid-Koreaanse merk een iets groter scherm te plannen, zo meldt tipster yeux1122 via Naver.

Volgens de tipster krijgt de Galaxy S25 een 6,36-inch-scherm: 0,16 inch groter dan de Galaxy S24-serie. Hiermee lijkt Samsung het instapmodel weg te drijven uit het ‘compacte’ segment, waar laatst ook ASUS uit vertrok. Het Taiwanese merk was sinds het stopzetten van de iPhone Mini-reeks zowat de enige smartphonefabrikant met een scherm kleiner dan 6 inch. Enkel de iPhone SE bevat nog een kleiner 4,7-inch-scherm, zij het met forse schermranden.

ASUS en Apple volgen de trend

Voor de Zenfone-serie stapte ASUS recent over op een groter 6,78-inch-oledscherm. Ook Apple kijkt de kat uit de boom: vanaf de iPhone 16 Pro wil Apple naar verluidt een 6,3-inch-scherm inzetten. Xiaomi is al eerder overgestapt op grotere schermen. Het basismodel van de Xiaomi 14-reeks bevat al een 6,36-inch-scherm.

Grotere batterij, nieuwe camera’s

Het lijkt erop dat compacte smartphones voorgoed gaan verdwijnen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen met kleinere handen, die nu inleveren op gebruiksgemak. Ook voor mensen met grotere handen kan het soms een uitdaging zijn om de bovenkant van het scherm te bereiken.

Tegelijkertijd bieden grotere schermen ook voordelen. Je kunt meer content tegelijk zien, en fabrikanten hebben meer ruimte om componenten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een grotere batterij, of meer camera’s. Zonder extra ruimte is dat bijna onmogelijk, tenzij je inlevert op batterijcapaciteit. Het extra beetje ruimte kan ook nodig zijn om innovatieve technologie te introduceren.

Onthulling Galaxy S25

Voorlopig blijft het bij vermoedens. Samsung heeft zich niet over de zaak uitgelaten en dat zal wellicht ook nog even zo blijven. De high-end Galaxy S-reeks wordt doorgaans pas in januari of februari onthuld. We moeten dus nog even wachten om te verifiëren of het scherm van de Galaxy S25 werkelijk groter wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business