Nieuws

ASUS lanceert Zenfone 11 Ultra: grootste Zenfone ooit

ASUS Zenfone 11 Ultra header
© ASUS
ASUS heeft donderdag de grootste Zenfone ooit gelanceerd, de Zenfone 11 Ultra. Prijzen van de Ultra beginnen bij 999 euro voor 256 GB opslag en 12 GB RAM.

Sinds de Zenfone 8 voerde ASUS nauwelijks wijzigingen door in de Zenfone-serie. De schermen van de daaropvolgende Zenfone 9 en 10 waren namelijk identiek. Ook aan de behuizing werd nauwelijks nog gesleuteld. Met de Zenfone 11 Ultra kiest het Taiwanese merk een andere strategie. De Zenfone-afdeling werkte samen met het ROG-team, waardoor de ASUS Zenfone 11 Ultra in feite een licht aangepaste ROG Phone 8 is.

Samenwerking met ROG

Dat blijkt ook uit de specificaties. De ASUS Zenfone 11 Ultra krijgt hetzelfde 6,78-inch-oledscherm uit de ROG-serie, met een 144Hz-beeldverversing, Full HD-resolutie, piekhelderheid van 2.500 nits en LTPO-ondersteuning. Variabele beeldverversing is beschikbaar tot 120 Hz, terwijl de 144Hz-modus enkel kan worden ingeschakeld tijdens het gamen. Bij regulier gebruik bedraagt de beeldverversing dus 120 Hz.

Onder de motorkap zijn de overeenkomsten eveneens onmiskenbaar. De Zenfone wordt aangestuurd door Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chipset, gecombineerd met 12 GB of 16 GB RAM en tot 512 GB opslaggeheugen. In combinatie met de fors grotere 5.500mAh-batterij moet de accu tot 26,5% langer meegaan op één lading. Opladen gaat gelukkig ook vrij vlot met 65 watt via HyperCharge; een oplader is zelfs inbegrepen.

ASUS Zenfone 11 Ultra blauw
© ASUS

Stevige camera-upgrade

Voor het eerst sinds de Zenfone 8 krijgt de Zenfone-reeks ook een stevige camera-upgrade. De 11 Ultra heeft een gloednieuwe 50MP-hoofdcamera, een 13MP-groothoekcamera en een 32MP-telefotocamera met driemaal optische zoom. Selfiefans maken hun foto's met de 32MP-sensor in de hole-punch notch aan de voorzijde. Gezien de sensor gebruikmaakt van pixel binning om de kwaliteit van foto's te verbeteren, levert de camera 8MP-selfies af.

Zenfone AI-applicaties

ASUS zegt ook gebruik te maken van de AI-capaciteiten van de Snapdragon 8 Gen 3. De Zenfone 11 Ultra bevat de volgende AI-functies:

  • AI Noise Cancelling: zorgt voor kraakhelder geluid van de ingebouwde microfoons in allerlei situaties, waaronder tijdens het bellen of bij in-game-gesprekken.
  • AI Call Translator: de Zenfone kan spraak onmiddellijk omzetten naar tekst en dat ook weer vertalen, waarbij een geavanceerd AI-model ook contextuele nuances meeneemt tijdens het vertalen van de tekst.
  • AI Wallpaper: zoals de naam al doet vermoeden, kan je straks achtergronden laten genereren door de smartphone op basis van “zes verschillende stijlmogelijkheden”.
  • AI Transcript: geeft real-time transcripties van audio opgenomen in ASUS’ recorder-app. De tool kan ook bestaande audio-opnames transcriberen.
  • Semantic Search: AI helpt je ook bij het doorzoeken van foto's aan de hand van keywords, zoals we dat al kennen van Googles Foto's-app.

ASUS rolt deze AI-functies via toekomstige software-updates uit. De exacte releasedata zijn nog niet bekend.

Prijzen en beschikbaarheid

ASUS introduceert in de Benelux twee varianten van de Zenfone 11 Ultra:

  • 256 GB opslag en 12 GB RAM
  • 512 GB opslag en 16 GB RAM

De 16 GB RAM-versie is beschikbaar in Eternal Black en Skyline Blue, terwijl de 12 GB RAM-versie ook verkrijgbaar is in Misty Black en Desert Sand. De prijzen beginnen bij 999 euro (256 GB/12 GB) en lopen op tot 1.099 euro voor de duurste variant. De toestellen zijn per direct te pre-orderen via de lokale ASUS-webwinkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business