Nieuws

PS5 Pro komt mogelijk dit najaar al

PlayStation 5
© iStock / Girts Ragelis
Het lijkt erop dat Sony eerder met een PS5 Pro op de markt komt dan gedacht. Uit een lek blijkt dat de lancering dit jaar nog op de planning staat.

Op het YouTube-kanaal Moore’s Law is Dead lekte documentatie uit die Sony onlangs zelf naar third-party-ontwikkelaars stuurde. Dat meldt Insider Gaming. Hoewel het gelekte nieuws nog niet bevestigd is, heeft redacteur Tom Henderson in het verleden al vaker belangrijke releases correct voorspeld.

In 2022 rapporteerde hij nog als eerste dat Sony aan een professionele controller werkte, twee maanden voordat de DualSense Edge ook officieel aangekondigd werd. Henderson onthulde onlangs ook dat Sony van plan was om een console op de markt te brengen met een verwijderbaar schijfstation. En kijk: een jaar later kwam Sony met het nieuws van de PS5 Slim, met optionele diskdrive.

PS5 Pro: betere framerate en resolutie

De PS5 Pro biedt volgens het lek een hogere (en vooral consistentere) framerate in 4K en een performance-modus voor wie in 8K wil gamen. Bovendien zou de PS Pro in staat moeten zijn om games tot 45 procent sneller te renderen. De capaciteiten voor ray tracing zouden twee tot drie keer zo snel worden als die van het niet-Pro-model.

Verder lekten er concrete specificaties uit. De nieuwe GPU zal een rekenkracht hebben van 67 Teraflops FP16 (33.5 Teraflops FP32), met hogere laadsnelheden en betere graphics als resultaat. Tot slot geeft Henderson mee dat Sony op een release in de feestdagen zou mikken. Toch liggen die plannen nog lang niet vast, want Sony kan de release van zijn console alsnog uitstellen als er te weinig goeie games op de planning staan om de verkoop te boosten.

Uitgelicht artikel Xbox PlayStation Nacon Revolution 5 Pro review: “geschikt” voor PS5
ontspanningplaystation 5PS5 Prosony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen