Nieuws

Samsung Galaxy Tab Active 5 krijgt acht Android-upgrades

Samsung Galaxy Tab Active 5
© Samsung
Samsung voorziet de Enterprise Edition van de Galaxy Tab Active 5 van acht Android-upgrades. Zo blijft de rugged tablet up-to-date tot en met Android 22.

Android-fabrikanten bieden steeds langer updates aan voor hun telefoons en tablets. Nadat Google vorig jaar aankondigde zijn Pixel-reeks zeven jaar lang te blijven updaten, volgde Samsung die lijn met de Galaxy S24-serie. Ook die smartphonereeks ontvangt na 2030 nog software-updates. Samsung biedt dezelfde updatetermijn aan voor de Galaxy XCover 7 Enterprise Edition (EE), maar gaat nog een stap verder met de Galaxy Tab Active 5 EE. Dat meldt een Samsung Benelux-medewerker op LinkedIn.

De Samsung Galaxy Tab Active 5 Enterprise Edition geniet namelijk van acht jaar OS-ondersteuning. De zakelijke variant ontvangt dus acht OS-upgrades. In theorie blaast de tablet met Android 12 zijn laatste update-kaarsje uit. De laatste beveiligingsupdates voor de Tab Active 5, zo belooft Samsung, worden in het voorjaar van 2032 uitgerold.

Voordelen van Enterprise Edition

De genoemde termijn geldt, zoals gezegd, voor de Enterprise Edition van de Galaxy Tab Active 5. Als je de consumentenversie koopt, ontvang je vier OS-upgrades en vijf jaar aan beveiligingsupdates. De EE-varianten beschikken verder over extra Knox-beveiligingsfuncties voor zakelijke gebruikers. Je zal de Tab Active 5 EE dan ook vooral bij bedrijven tegenkomen.

Dat houdt niet in dat je de Tab Active 5 EE niet kan kopen als consument. Gomibo biedt de Active 5 Enterprise Edition aan voor dezelfde prijs als de consumentenversie. Hoewel je de zakelijke features niet kan gebruiken, geniet je wel van de verlengde software-ondersteuningstermijn. De hardware is verder ook gelijk aan het consumentenmodel.

Je krijgt dus een 8,8-inch-lcdscherm met 120Hz-beeldverversing, 8 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslag, de Exynos 1380-chipset en een 5.050mAh-batterij. De adviesprijs van de tablet ligt op 579 euro voor de variant met 128 GB opslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business