Nieuws

Samsung Galaxy Tab Active 5 krijgt acht Android-upgrades

Samsung Galaxy Tab Active 5
© Samsung
Samsung voorziet de Enterprise Edition van de Galaxy Tab Active 5 van acht Android-upgrades. Zo blijft de rugged tablet up-to-date tot en met Android 22.

Android-fabrikanten bieden steeds langer updates aan voor hun telefoons en tablets. Nadat Google vorig jaar aankondigde zijn Pixel-reeks zeven jaar lang te blijven updaten, volgde Samsung die lijn met de Galaxy S24-serie. Ook die smartphonereeks ontvangt na 2030 nog software-updates. Samsung biedt dezelfde updatetermijn aan voor de Galaxy XCover 7 Enterprise Edition (EE), maar gaat nog een stap verder met de Galaxy Tab Active 5 EE. Dat meldt een Samsung Benelux-medewerker op LinkedIn.

De Samsung Galaxy Tab Active 5 Enterprise Edition geniet namelijk van acht jaar OS-ondersteuning. De zakelijke variant ontvangt dus acht OS-upgrades. In theorie blaast de tablet met Android 12 zijn laatste update-kaarsje uit. De laatste beveiligingsupdates voor de Tab Active 5, zo belooft Samsung, worden in het voorjaar van 2032 uitgerold.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy XCover 7 Samsung onthult Galaxy XCover 7 en Galaxy Tab Active 5

Voordelen van Enterprise Edition

De genoemde termijn geldt, zoals gezegd, voor de Enterprise Edition van de Galaxy Tab Active 5. Als je de consumentenversie koopt, ontvang je vier OS-upgrades en vijf jaar aan beveiligingsupdates. De EE-varianten beschikken verder over extra Knox-beveiligingsfuncties voor zakelijke gebruikers. Je zal de Tab Active 5 EE dan ook vooral bij bedrijven tegenkomen.

Dat houdt niet in dat je de Tab Active 5 EE niet kan kopen als consument. Gomibo biedt de Active 5 Enterprise Edition aan voor dezelfde prijs als de consumentenversie. Hoewel je de zakelijke features niet kan gebruiken, geniet je wel van de verlengde software-ondersteuningstermijn. De hardware is verder ook gelijk aan het consumentenmodel.

Je krijgt dus een 8,8-inch-lcdscherm met 120Hz-beeldverversing, 8 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslag, de Exynos 1380-chipset en een 5.050mAh-batterij. De adviesprijs van de tablet ligt op 579 euro voor de variant met 128 GB opslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business